Oncologisch Centrum | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Oncologisch Centrum

Het Oncologisch Centrum van Gelre ziekenhuizen biedt gespecialiseerde zorg voor patiënten met kanker. Elk type kanker heeft een specifiek verloop en vraagt om een eigen behandelplan dat elk behandelteam samen met de patiënt vaststelt. Dit betekent dat alle patiënten hun eigen behandelprogramma volgen.

Verpleegkundige sluit chemo aan bij patiënt

Eén op de drie mensen krijgt ooit kanker. Bijna 25% van de mensen heeft een zeldzame vorm van kanker. Bijna alle vormen van kanker kunnen bij Gelre Oncologisch centrum behandeld worden. Vaak werken we hiervoor samen met andere (academische) ziekenhuizen. Gelre Oncologisch centrum is een samenwerkingsverband van specialisten, poliklinieken en verschillende afdelingen in het ziekenhuis.

Nazorg

Na een behandeling tegen kanker kan de patiënt tal van lichamelijk en psychische klachten ervaren. Deze klachten kunnen hinderen in het oppakken van het gewone leven. Gelre ziekenhuizen biedt daarom twee nazorgtrajecten om de patiënt verder te helpen na de behandeling. Lees hier meer over het spreekuur nazorg bij kanker.

Oncologische fysiotherapie

Fysiotherapeutische training bij oncologische aandoeningen is maatwerk. Daarom wordt het programma bij Gelre ziekenhuizen volledig op de situatie van de patiënt afgestemd. Het uitgangspunt is om uiteindelijk weer in staat te stellen, lees hier meer over het programma oncologische fysiotherapie.

Oncologische revalidatie

Medisch Specialistische Oncologische Revalidatie is een revalidatieprogramma voor patiënten die kanker hebben gehad en hun primaire behandeling hebben afgerond. Het programma is gericht op vermindering van de klachten en verbetering van kwaliteit van leven. Lees hier meer over het revalidatieprogramma oncologie.

Palliatieve zorg

Onder palliatieve zorg valt alle zorg die erop gericht is u en uw naasten een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te geven. Belangrijk is een goede symptoombestrijding, bijvoorbeeld het behandelen van pijn, misselijkheid, benauwdheid, slaapproblemen, jeuk, verwardheid en andere klachten. Ook is in de palliatieve zorg veel aandacht voor psychische, sociale en spirituele aspecten, zowel bij uzelf als bij uw naasten. Lees hier meer over palliatieve zorg

Workshop Look Good .. Feel Better!

Kanker kan lichamelijke en emotionele problemen met zich mee brengen. Daarnaast kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft. Daarom biedt Gelre ziekenhuizen u de workshop Look Good…Feel Better aan. Lees hier meer over de workshop.

Registratie van kanker

De gegevens van alle patiënten met kanker worden verzameld in de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). Wilt u weten wat er met uw gegevens gebeurd? Lees dan ‘over de registratie (o.a. privacy en rechten)’ op www.iknl.nl/nkr.
Wilt u niet dat uw gegevens worden geregistreerd? Meld dit dan aan uw behandelend arts. Hij/zij noteert uw bezwaar in uw dossier en zorgt ervoor dat uw gegevens niet in de kankerregistratie worden opgenomen.

Ons Oncologie-team

Bij Gelre ziekenhuizen werkt een Oncologie-team samen aan de zorg voor patiënten met kanker. Dit gebeurt zowel op de polikliniek als op de verpleegafdeling. De drempel tussen de polikliniek en de kliniek is laag voor patiënt en familie. Daardoor is de continuïteit van zorg gegarandeerd. In Gelre Oncologisch Centrum wordt u behandeld en begeleid door een team van artsen en verpleegkundigen vanuit verschillende specialismen. Dit team wordt waar nodig aangevuld met fysiotherapeuten, diëtisten, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers & psychologen.

Overleg met specialisten andere ziekenhuizen

Het definitief vaststellen van de diagnose en uw behandelplan vindt plaats in nauw overleg met specialisten uit verschillende academische en gespecialiseerde ziekenhuizen zoals het AMC/VuMC, Antoni van Leeuwenhoek, UMCU, Radboudumc en Isala.

Innovaties in oncologische zorg

Gelre ziekenhuizen is altijd bezig om de patiënt de best mogelijke behandeling te geven. Op zowel medisch en chirurgisch vlak als in de ondersteuning van patiënten streeft Gelre Oncologisch Centrum maar het hoogst haalbare. We doen (mee aan) wetenschappelijk onderzoek en vertalen resultaten naar de praktijk. En we zetten nieuwe bewezen effectieve behandelmogelijkheden in. Zo passen we innovaties in de oncologische zorg toe om onze patiënten de beste zorg te kunnen bieden.


Twee chirurgen van Gelre en Isala als illustratie van de goede samenwerking tussen beide ziekenhuizen

Gelre en Isala: Oncologische topzorg


Isala en Gelre ziekenhuizen werken samen aan oncologische topzorg. Beide ziekenhuizen werken in het Regionaal Oncologisch Netwerk om de (specialistische) oncologische zorg in de regio te kunnen blijven bieden. Het landelijk beleid is erop gericht complexe zorg te concentreren in een beperkt aantal ziekenhuizen. Dit betekent dat niet alle ziekenhuizen alle soorten operaties kunnen uitvoeren. De gedachte erachter is dat chirurgen die regelmatig bepaalde tumoren verwijderen, meer ervaring en specialistische kennis opbouwen.

Afspraak

U komt op afspraak bij het Oncologisch centrum na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar ons door. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met ons Oncologisch Centrum?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 81 63
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 59 28 12
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll