Oncologisch Centrum | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Oncologisch Centrum

Het Oncologisch Centrum van Gelre ziekenhuizen biedt gespecialiseerde zorg voor patiënten met kanker. Elk type kanker heeft een specifiek verloop en vraagt om een eigen behandelplan dat elk behandelteam samen met de patiënt vaststelt. Dit betekent dat alle patiënten hun eigen behandelprogramma volgen.

Verpleegkundige sluit chemo aan bij patiënt

Eén op de drie mensen krijgt ooit kanker. Bijna 25% van de mensen heeft een zeldzame vorm van kanker. Bijna alle vormen van kanker kunnen bij Gelre Oncologisch centrum behandeld worden. Vaak werken we hiervoor samen met andere (academische) ziekenhuizen. Gelre Oncologisch centrum is een samenwerkingsverband van specialisten, poliklinieken en verschillende afdelingen in het ziekenhuis.

Ons Oncologie-team

Bij Gelre ziekenhuizen werkt een Oncologie-team samen aan de zorg voor patiënten met kanker. Dit gebeurt zowel op de polikliniek als op de verpleegafdeling. De drempel tussen de polikliniek en de kliniek is laag voor patiënt en familie. Daardoor is de continuïteit van zorg gegarandeerd. In Gelre Oncologisch Centrum wordt u behandeld en begeleid door een team van artsen en verpleegkundigen vanuit verschillende specialismen. Dit team wordt waar nodig aangevuld met fysiotherapeuten, diëtisten, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers & psychologen.

Overleg met specialisten andere ziekenhuizen

Het definitief vaststellen van de diagnose en uw behandelplan vindt plaats in nauw overleg met specialisten uit verschillende academische en gespecialiseerde ziekenhuizen zoals het AMC/VuMC, Antoni van Leeuwenhoek, UMCU, Radboudumc, Rijnstate, Isala en Deventer Ziekenhuis.

Innovaties in oncologische zorg

Gelre ziekenhuizen is altijd bezig om de patiënt de best mogelijke behandeling te geven. Op zowel medisch en chirurgisch vlak als in de ondersteuning van patiënten streeft Gelre Oncologisch Centrum maar het hoogst haalbare. We doen (mee aan) wetenschappelijk onderzoek en vertalen resultaten naar de praktijk. En we zetten nieuwe bewezen effectieve behandelmogelijkheden in. Zo passen we innovaties in de oncologische zorg toe om onze patiënten de beste zorg te kunnen bieden.

Registratie van kanker

De gegevens van alle patiënten met kanker worden verzameld in de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). Wilt u weten wat er met uw gegevens gebeurd? Lees dan ‘over de registratie (o.a. privacy en rechten)’ op www.iknl.nl/nkr.
Wilt u niet dat uw gegevens worden geregistreerd? Meld dit dan aan uw behandelend arts. Hij/zij noteert uw bezwaar in uw dossier en zorgt ervoor dat uw gegevens niet in de kankerregistratie worden opgenomen.

Nazorg

Na een behandeling tegen kanker kan de patiënt tal van lichamelijk en psychische klachten ervaren. Deze klachten kunnen hinderen in het oppakken van het gewone leven. Gelre ziekenhuizen biedt daarom twee nazorgtrajecten om de patiënt verder te helpen na de behandeling. Lees hier meer over het spreekuur nazorg bij kanker.

Oncologische fysiotherapie

Fysiotherapeutische training bij oncologische aandoeningen is maatwerk. Daarom wordt het programma bij Gelre ziekenhuizen volledig op de situatie van de patiënt afgestemd. Het uitgangspunt is om uiteindelijk weer in staat te stellen, lees hier meer over het programma oncologische fysiotherapie.

Oncologische revalidatie

Medisch Specialistische Oncologische Revalidatie is een revalidatieprogramma voor patiënten die kanker hebben gehad en hun primaire behandeling hebben afgerond. Het programma is gericht op vermindering van de klachten en verbetering van kwaliteit van leven. Lees hier meer over het revalidatieprogramma oncologie.

Palliatieve zorg

Onder palliatieve zorg valt alle zorg die erop gericht is u en uw naasten een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te geven. Belangrijk is een goede symptoombestrijding, bijvoorbeeld het behandelen van pijn, misselijkheid, benauwdheid, slaapproblemen, jeuk, verwardheid en andere klachten. Ook is in de palliatieve zorg veel aandacht voor psychische, sociale en spirituele aspecten, zowel bij uzelf als bij uw naasten. Lees hier meer over palliatieve zorg

Workshop Look Good .. Feel Better!

Kanker kan lichamelijke en emotionele problemen met zich mee brengen. Daarnaast kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft. Daarom biedt Gelre ziekenhuizen u de workshop Look Good…Feel Better aan. Lees hier meer over de workshop.

IJssellandschap - de IJssel verbindt de ziekenhuizen in onze regio

Samenwerken in Oncologienetwerk Veluwe IJssel

Om u de best mogelijke zorg te bieden is een goede samenwerking tussen ziekenhuizen onmisbaar. In deze regio werken Deventer Ziekenhuis, Gelre ziekenhuizen, Isala en Radiotherapiegroep op het gebied van oncologische zorg nauw samen en vormen zo Oncologienetwerk Veluwe IJssel. Dit betekent dat we kennis uitwisselen, van elkaar leren en gezamenlijke zorgtrajecten voor patiënten met kanker ontwikkelen. Samen kunnen wij daardoor kwalitatief hoogwaardige oncologische zorg bieden aan al onze patiënten in de regio Veluwe-IJssel.

Het Oncologienetwerk Veluwe IJssel gaat ook samenwerken met 3 andere oncologienetwerken in de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen in het grotere Oncologienetwerk Noord-Oost. Daardoor kunnen de expertise en faciliteiten van alle deelnemende ziekenhuizen en radiotherapeutische instituten beter met elkaar worden gedeeld. Met als doel de kwaliteit, toegankelijkheid en doelmatigheid van de oncologische zorg in de regio te verhogen en dit voor patiënten ook in de toekomst te blijven garanderen.

Oncologische zorg op maat

U kunt in uw eigen ziekenhuis terecht voor de onderzoeken en voor- en nabehandelingen. Het vaststellen van de diagnose en voorstel voor het behandelplan gebeurt in nauw overleg met specialisten uit ons netwerk. Samen met uw behandelend specialist beslist u vervolgens welke behandeling u wilt ondergaan.
Soms wordt u voor een specifieke ingreep of onderdeel van het oncologisch zorgtraject verwezen naar één van de andere aangesloten ziekenhuizen in ons netwerk. In dat ziekenhuis komen dan de beste specialisten uit de regio samen in een behandelteam. Samen zorgen we ervoor dat u de best mogelijke zorg krijgt.

Afspraak

U komt op afspraak bij het Oncologisch centrum na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar ons door. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met ons Oncologisch Centrum?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 055 - 581 81 63
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 59 28 12
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll