Wat betaalt u voor ziekenhuiszorg? | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Wat betaalt u voor ziekenhuiszorg?

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Dan kunt u te maken krijgen met de financiële afhandeling van uw zorg. Zorg er daarom voor dat u van tevoren goed geïnformeerd bent. Check altijd deze zes belangrijke vragen om ervoor te zorgen dat uw ziekenhuiszorg wordt vergoed.

Contracten met zorgverzekeraars

Gelre ziekenhuizen heeft in 2020 met alle zorgverzekeraars een overeenkomst, behalve met Gewoon Zekur. Lees hier meer over gecontracteerde verzekeraars in 2020 en 2021. Kijk ook op de website van uw zorgverzekeraar of deze een contract heeft afgesloten met het ziekenhuis waar u zorg krijgt. Kijk daarnaast in uw polisvoorwaarden om te zien of de kosten van uw behandeling voor vergoeding in aanmerking komen.  Komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Geen spoedeisende hulp? Dan altijd een verwijsbrief nodig

Wilt u dat uw zorgverzekeraar uw specialistische zorg vergoedt? Dan heeft u een geldige verwijzing voor specialistische zorg nodig. Het kan zijn dat u de behandeling zelf moet betalen of dat u pas behandeld wordt als u de juiste verwijsbrief heeft. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Heeft u meerdere klachten? Dan heeft u voor al deze klachten een verwijsbrief nodig. Een verwijsbrief is een jaar geldig. Voor spoedeisende hulp heeft u geen verwijzing nodig.

Meer weten?

Complementary Content
${loading}
Scroll