Zorgverzekering en vergoeding | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Zorgverzekering en vergoeding

Zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten van ziekenhuiszorg. Als uw zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten met het ziekenhuis, moet u mogelijk (een deel van) de kosten zelf betalen.

Contracten zorgverzekeraars 2022

Gelre ziekenhuizen heeft in 2022 met alle zorgverzekeraars een overeenkomst, behalve met Gewoon Zekur (zie hieronder). Bekijk hier het overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars 2022. Wilt u er zeker van zijn dat uw zorgverzekeraar de zorg vergoedt die u nodig heeft? Informeer dan bij uw zorgverzekeraar

Gewoon Zekur (budget naturapolis)

Gelre ziekenhuizen heeft in 2020, 2021 en 2022 geen overeenkomst afgesloten voor de Gewoon ZEKUR-budgetpolis. Dit betekent dat als u deze polis heeft, niet alle planbare ziekenhuiszorg volledig wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, en dat u de behandeling mogelijk voor een deel of helemaal zelf moet betalen. Spoedzorg wordt altijd volledig vergoed. Wij raden patiënten met deze verzekering aan bij hun verzekeraar goed te informeren naar de voorwaarden en vergoeding van een behandeling bij Gelre ziekenhuizen.

Contracten zorgverzekeraars voorgaande jaren

Als u wilt weten met welke zorgverzekeraars wij in voorgaande jaren een contract hadden, vindt u hier de overzichten van 202120202019 en 2018.   

Vergoeding van zorg

De meeste zorg die het ziekenhuis verleent, valt onder de basisverzekering. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze zorg als u naar een ziekenhuis gaat dat een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Het ziekenhuis stuurt de rekening dan rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Bekijk altijd goed wat de verzekeraar vergoed. Meer informatie hierover vindt u op de website van de rijksoverheid. Voor meer informatie over de kosten van een behandeling bij Gelre ziekenhuizen kijkt u op deze pagina.

Niet-verzekerde zorg

Bij Gelre kunt u terecht voor niet-verzekerde zorg. Dit is zorg die niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering maar vaak ook niet (volledig) vanuit uw aanvullende zorgverzekering. De kosten hiervan komen dan (deels) voor eigen rekening. Dit geldt bijvoorbeeld voor zorg zonder medische noodzaak, zoals cosmetische chirurgie. Meer informatie vindt u op deze pagina over niet-verzekerde zorg.

Bent u niet verzekerd?

Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. Bent u ondanks de wettelijke verplichting niet verzekerd? Dan riskeert u een boete van de overheid. Zonder deze verzekering moet u de volledige kosten van de behandeling zelf betalen. De kosten worden berekend op basis van de passantentarieven.

Complementary Content
${loading}
Scroll