Zorgverzekering en vergoeding | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Zorgverzekering en vergoeding

Zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten van ziekenhuiszorg. Als uw zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten met het ziekenhuis, moet u mogelijk (een deel van) de kosten zelf betalen.

Gecontracteerde zorgverzekeraars 2024

Uw zorgverzekeraar moet u uiterlijk in november informeren over de premies, de polissen en welke zorgaanbieders wel of niet gecontracteerd zijn voor 2024.

Voor u is het belangrijk om te weten of wij een contract hebben met de zorgverzekeraar van uw keuze. Zo weet u zeker of u ook in 2024 zoveel mogelijk in uw vertrouwde ziekenhuis terecht kunt. We zijn in gesprek met alle zorgverzekeraars en hebben de intentie om met iedere zorgverzekeraar voor 2024 een contract te sluiten. Via deze pagina houden we u op de hoogte van de vorderingen.

Gecontracteerde zorgverzekeraars GGZ 2024

Met een aantal zorgverzekeraars is Gelre ziekenhuizen op dit moment nog in onderhandeling voor het leveren van geestelijke gezondheidszorg (GGZ) uit het basispakket. We zijn in gesprek met alle zorgverzekeraars en hebben de intentie om met iedere zorgverzekeraar voor 2024 een contract te sluiten. 

Deze informatie is bijgewerkt t/m: 08 januari 2024


Gecontracteerde zorgverzekeraars 2023

Gelre ziekenhuizen heeft met alle zorgverzekeraars, behalve met de budgetpolissen Aevitae Natura Select en Gewoon ZEKUR (naturapolis), een overeenkomst gesloten voor medisch-specialistische zorg (msz) voor 2023.

In dit overzicht vindt u de gecontracteerde zorgverzekeraars voor 2023.

Zorgverzekeraar

Status

Voortgang

Zilveren Kruis

Akkoord voor 2023

+ + + + +

VGZ/ Univé

Akkoord voor 2023

+ + + + +

Menzis

Akkoord voor 2023

+ + + + +

CZ

Akkoord voor 2023

+ + + + +

a.s.r.

Akkoord voor 2023

+ + + + +

Salland

Akkoord voor 2023

+ + + + +

ONVZ

Akkoord voor 2023

+ + + + +

Zorg en Zekerheid

Akkoord voor 2023

+ + + + +

EUcare

Akkoord voor 2023

+ + + + +

DSW

Akkoord voor 2023

+ + + + +


Gecontracteerde zorgverzekeraars GGZ 2023

Met een aantal zorgverzekeraars is Gelre ziekenhuizen op dit moment nog in onderhandeling voor het leveren van geestelijke gezondheidszorg (GGZ) uit het basispakket. In dit overzicht vindt u de tot nu toe gecontracteerde zorgverzekeraars voor 2023.

Mijn zorgverzekeraar staat niet in jullie lijst

Er zijn in Nederland verschillende zorgverzekeraars met één of meerdere labels, verzekeraars en volmachten. Staat de naam van uw verzekering niet in de bovenstaande lijst, bekijk dan op deze website onder welk verzekeraar deze valt.

Contracten zorgverzekeraars 2022

Gelre ziekenhuizen heeft in 2022 met alle zorgverzekeraars een overeenkomst, behalve met Gewoon Zekur en Aevitae Natura Select (zie hieronder). Bekijk hier het overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars 2022. Wilt u er zeker van zijn dat uw zorgverzekeraar de zorg vergoedt die u nodig heeft? Informeer dan bij uw zorgverzekeraar

Gewoon Zekur budgetpolis en Aevitae Natura Select

Gelre ziekenhuizen heeft van 2020 tot en met 2023 geen overeenkomst afgesloten voor de Gewoon ZEKUR-budgetpolis. In 2022 en 2023 is er geen contract afsloten voor de Aevitae Natura Select polis. Dit betekent dat als u één van deze polissen heeft, niet alle planbare ziekenhuiszorg volledig wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, en dat u de behandeling mogelijk voor een deel of helemaal zelf moet betalen. Spoedzorg wordt altijd volledig vergoed. Wij raden patiënten met één van deze verzekeringen aan bij hun verzekeraar goed te informeren naar de voorwaarden en vergoeding van een behandeling bij Gelre ziekenhuizen.

Contracten zorgverzekeraars voorgaande jaren

Als u wilt weten met welke zorgverzekeraars wij in voorgaande jaren een contract hadden, vindt u hier de overzichten van 202120202019 en 2018.   

Vergoeding van zorg

De meeste zorg die het ziekenhuis verleent, valt onder de basisverzekering. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze zorg als u naar een ziekenhuis gaat dat een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Het ziekenhuis stuurt de rekening dan rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Bekijk altijd goed wat de verzekeraar vergoed. Meer informatie hierover vindt u op de website van de rijksoverheid. Voor meer informatie over de kosten van een behandeling bij Gelre ziekenhuizen kijkt u op deze pagina.

Niet-verzekerde zorg

Bij Gelre kunt u terecht voor niet-verzekerde zorg. Dit is zorg die niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering maar vaak ook niet (volledig) vanuit uw aanvullende zorgverzekering. De kosten hiervan komen dan (deels) voor eigen rekening. Dit geldt bijvoorbeeld voor zorg zonder medische noodzaak, zoals cosmetische chirurgie. Meer informatie vindt u op deze pagina over niet-verzekerde zorg.

Bent u niet verzekerd?

Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. Bent u ondanks de wettelijke verplichting niet verzekerd? Dan riskeert u een boete van de overheid. Zonder deze verzekering moet u de volledige kosten van de behandeling zelf betalen. De kosten worden berekend op basis van de passantentarieven.

Telefonisch consult

Sinds 1 januari 2018 is de regelgeving rondom declaratie van telefonische consulten veranderd. Het telefonisch consult wordt, als het inhoudelijk te vergelijken is met een bezoek, nu ook beschouwd als een fysiek polikliniekbezoek. Een telefonisch consult dat voldoet aan de gestelde voorwaarden, zal dus ook op uw nota komen te staan en is bij de verzekeraar te declareren. Dat kan, afhankelijk van de overige zorg die u heeft ontvangen, wel gevolgen hebben voor uw eigen risico. Lees hier meer over het telefonisch consult

Complementary Content
${loading}
Scroll