Zorg dat uw zorg wordt vergoed | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Zorg dat uw zorg wordt vergoed

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis of bent u al patiënt? Check dan deze zes belangrijke vragen om ervoor te zorgen dat uw ziekenhuiszorg wordt vergoed.

Vraag en antwoord

Of er wel of niet een contract is, kan van belang zijn voor de hoogte van uw vergoeding. Of uw verzekeraar een contract heeft met Gelre ziekenhuizen vindt u op deze pagina.

De meeste ziekenhuiszorg wordt volledig of gedeeltelijk vergoed uit uw basisverzekering. Sommige behandelingen vallen onder een aanvullende verzekering, of worden helemaal niet vergoed. Kijk hiervoor op de website van uw zorgverzekeraar, of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Meer informatie over niet-verzekerde zorg bij Gelre ziekenhuizen vindt u hier.

Daarnaast is het zo dat uw zorgverzekeraar uw eigen risico met u verrekent bij het gebruik van ziekenhuiszorg. Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico van €385 voor de zorgverzekering. De overheid heeft deze bedragen bepaald. Op de website van de overheid leest u welke zorg wel en welke niet onder uw eigen risico valt.

Een behandeling in het ziekenhuis wordt alleen vergoed na verwijzing. U krijgt deze mee van uw huisarts of specialist, maar soms wordt de brief rechtstreeks naar het ziekenhuis verstuurd. Vraag in dat geval of het ziekenhuis de brief gekregen heeft.

U moet zich kunnen legitimeren in het ziekenhuis met een geldig identiteitsbewijs. Dat geldt ook voor minderjarigen, jonger dan 14 jaar. De behandeling kan anders niet worden vergoed.

Het verloop van de behandeling kan niet altijd worden voorspeld. Soms is een andere behandeling nodig of wordt u doorverwezen naar een ander ziekenhuis. Overleg daarom steeds met uw arts of uw zorgverzekeraar over de kosten en de vergoeding daarvan.

Na de behandeling declareert het ziekenhuis de kosten rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar, of u krijgt de nota thuis gestuurd. Dit is afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Wij adviseren u de nota na te kijken. Zo kunt u controleren of het ziekenhuis de juiste behandeling in rekening brengt en uw zorgverzekeraar de juiste vergoeding uitkeert. Houdt u er daarbij rekening mee dat een verrekening met uw eigen risico kan plaatsvinden.

Complementary Content
${loading}
Scroll