Web Content Viewer
ActionsDermatologisch Verpleegkundig Spreekuur
Het Dermatologisch Verpleegkundig Spreekuur is er voor verschillende aandoeningen. Voor het Oncologie-spreekuur heeft u een verwijzing nodig van de huisarts en voor de overige spreekuren een verwijzing van de dermatoloog.
Direct naar:
Web Content Viewer
ActionsEr zijn 3 soorten dermatologische spreekuren:
Eczeem-spreekuur
Tijdens dit spreekuur krijgt u uitgebreide uitleg over eczeem. Wat zijn mogelijke oorzaken? Welke factoren hebben invloed op uw eczeem? En welke behandeling is er mogelijk? Daarnaast helpt dermatologie-verpleegkundige u om te gaan met de gevolgen van eczeem. Ook geeft zij informatie en instructie over het gebruik van de voorgeschreven zalven en stelt in samenspraak met de dermatoloog zo nodig de behandeling bij.
Jeuk-spreekuur
U krijgt uitleg over waardoor de jeuk wordt veroorzaakt en over de behandeling. Ook leert u hoe om te gaan met jeuk. Soms krabben mensen vanuit een gewoonte. U kunt begeleiding krijgen om deze gewoonte af te leren met een speciaal programma.
Systemische medicatie-spreekuur
Heeft u een huidaandoening zoals psoriasis of eczeem? Dan moet u in sommige gevallen behandeld worden met medicijnen zoals bijvoorbeeld methotrexaat (MTX), ciclosporine, fumaarzuur of biologicals. Op het verpleegkundig spreekuur krijgt u voorlichting over deze medicatie. Ook wordt u gescreend of u hiervoor in aanmerking komt. Vervolgens controleert de verpleegkundige onder andere bloeddruk, laboratoriumwaarden en bijwerkingen. Zo nodig krijgt u verdere instructies (injecteren) en begeleiding. U wordt afwisselend gezien door de dermatoloog en door de dermatologieverpleegkundige.
Web Content Viewer
ActionsAfspraak
U komt op afspraak op ons spreekuur na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts of de dermatoloog. Deze verwijzen u dan - natuurlijk in overleg met u – naar ons spreekuur. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.
Web Content Viewer
Actions- Bloedonderzoek bij Dermatologie
- Bloedvatonderzoek
- Compressietherapie
- Cryotherapie
- Doppler-onderzoek
- Elektrocoagulatie (wegbranden)
- Excisie
- Excochleatie (uitlepelen) en curettage (wegkrabben)
- Fotodynamische therapie (PDT)
- Intensieve zalfbehandeling
- Kaliloogpreparaat
- Kweekonderzoek
- Lichttherapie
- Medicamenteuze huidbehandeling
- Mohs chirurgie - huidkanker
- Stansbiopt