Immunotherapie – Behandelingen | Gelre Ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Immunotherapie

Ons afweersysteem noemen we ook wel immuunsysteem. Het beschermt ons lichaam tegen ziekteverwekkers, zoals bacteriën, virussen en kanker. Soms ontsnappen kankercellen aan de controle van uw afweersysteem. De cellen blijven dan groeien.

Wat is immunotherapie?

Immunotherapie stimuleert de natuurlijke afweer van uw lichaam. Hierdoor kan uw eigen afweersysteem de kankercellen beter herkennen en vernietigen.

Hoe verloopt de behandeling?

Uw arts bespreekt met u of immunotherapie zinvol en mogelijk is. Dat hangt namelijk af van de kankersoort die u heeft. Krijgt u immunotherapie? Dan krijgt u een infuus in uw arm voor de medicatie. Hoe vaak en hoe lang u immunotherapie krijgt, hangt af van het type kanker dat u heeft.

  • U krijgt de eerste 3 maanden de behandelingen altijd in het ziekenhuis op de dagbehandeling Oncologie vanwege de kans op eventuele acute bijwerkingen tijdens de toediening.
  • Na 3 maanden met een aantal immunotherapiekuren wordt met een CT scan gekeken of de immunotherapie zijn werking doet. Is dit het geval? Dan gaat u vanaf de volgende kuur naar de wijklocatie.
  • De gespecialiseerd verpleegkundige van de thuiszorg dient de immunotherapie via het infuus toe op de wijklocatie van de thuiszorgorganisatie.

Complementary Content
${loading}
Scroll