Klinische Neurofysiologie (KNF) | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Klinische Neurofysiologie (KNF)

De Klinische Neurofysiologie (KNF) is één van de onderdelen van de afdeling Biometrie. Hier doen we onderzoeken naar afwijkingen in het zenuwstelsel, van de hersenen, de zenuwen en de spieren. We doen verschillende onderzoeken bij onder andere problemen met gevoel, zicht, gehoor, evenwicht, bewegen, spierkracht, hersenfunctie en slaap. De resultaten van de onderzoeken kunnen helpen bij het stellen van een diagnose of bijdragen aan de behandeling.

Op de KNF doen wij veel verschillende onderzoeken. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over alle onderzoeken die op de KNF uitgevoerd worden. Leest u deze informatie (en de folder) zorgvuldig door. Ook de voorbereidingen voor de verschillende onderzoeken zijn belangrijk! Als u zich niet goed voorbereid kan het zijn dat het onderzoek niet kan plaatsvinden of niet lukt.

Uitvoering en uitslag van uw onderzoek

Onze laboranten voeren de onderzoeken zelfstandig uit en leggen de bevindingen vast in een verslag. De uitslag van het onderzoek krijgt u van de arts, die het onderzoek voor u heeft aangevraagd. In sommige gevallen heeft u direct na het onderzoek een afspraak met uw arts. Dan krijgt u meteen de uitslag.

Wie werken op de KNF?

Op de KNF werken laboranten Klinische neurofysiologie / Biometristen. Dit zijn gediplomeerde en gespecialiseerde laboranten die zelfstandig de onderzoeken naar de verschillende hersen- en zenuwfuncties uitvoeren.

Let op: bent u verhinderd voor uw afspraak?

Belt u dan alstublieft minimaal 24 uur voorafgaand uw afspraak naar onze afdeling Biometrie om dit door te geven. In uw plaats kan dan een andere patiënt worden geholpen.

Afspraak

U komt op afspraak op onze polikliniek na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar onze poli. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met Klinische Neurofysiologie (KNF)?

door

Onze spreekuren

signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 159
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 055 - 581 86 80
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 21
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 592 480
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll