Duizeligheid – Aandoeningen | Gelre Ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Duizeligheid

Duizeligheidsklachten komen het meest voor bij ouderen. Duizeligheid is geen ziekte, maar een symptoom. Het is dus het gevolg van iets anders. Onze artsen gaan als eerste op zoek naar de oorzaak. Er zijn veel mogelijke oorzaken van duizeligheidsklachten

Welke klachten veroorzaken duizeligheid?

Duizeligheid uit zich op verschillende manieren. Vaak ervaren duizelige mensen draaiende bewegingen. Dit gevoel kan iemand uit balans brengen. Duizeligheid kan dan ook heel vervelend zijn. Sommige mensen durven bijvoorbeeld niet meer te lopen omdat ze bang zijn om te vallen. Soms is de duizeligheid zo lastig dat iemand niet meer zelfstandig kan wonen.

Hoe ontstaat duizeligheid?

Duizeligheid kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een probleem met de bloeddruk, een aandoening van het evenwichtsorgaan, diabetes (suikerziekte) of een aandoening van het zenuwstelsel. Uw arts zal eerst de precieze oorzaak willen onderzoeken.

Is duizeligheid te behandelen?

Er is geen medicijn tegen duizeligheid, maar de klacht is vaak weg te nemen door de oorzaak te behandelen. 

Ik ben af en toe duizelig; wat nu?

Bespreek uw klachten met uw huisarts. Op basis van uw beschrijving is misschien al een eerste diagnose te stellen. En anders verwijst uw huisarts u naar een van onze medisch specialisten.


Complementary Content
${loading}
Scroll