Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC) | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC)

Heeft u duizeligheidsklachten? Dan is het Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC) hét landelijk expertisecentrum waar u terecht kunt. Wij streven er naar om u op één dag te onderzoeken, de diagnose te stellen en een behandeling voor te stellen. Zo bent u snel geholpen.


Gehoortest bij kind

In onderstaande video kunt u zien welke onderzoeken worden verricht en welke mogelijkheden van behandeling er zijn indien u bent verwezen naar het ADC.


Wat is duizeligheid?

Duizeligheid wordt op verschillende manieren ervaren. Het kan gaan om draaierigheid of zweverigheid. Het gevoel alsof de wereld om u heen draait of het idee dat u zelf rond tolt. U weet soms niet meer waar u bent. Of u kunt het gevoel hebben om te vallen. Ook kunt u last hebben van angst, transpireren, misselijkheid en braken.

Duizeligheid is een klacht die veel voorkomt. Veel huisartsen horen deze aandoening op hun spreekuur. Duizeligheid komt vooral veel voor bij mensen ouder dan 65 jaar.

Duizeligheid bij kinderen

Ook kinderen kunnen last hebben van duizeligheid en zij kunnen ook verwezen worden naar het Apeldoorns Duizeligheidscentrum.

Na 46 jaar eindelijk duidelijkheid.

Het begon met een plotselinge draaiduizeligheid, 46 jaar geleden. Sindsdien heeft de duizeligheid veel invloed gehad op het leven van mevrouw Van Enk. Na een bezoek aan het Apeldoorns Duizeligheidscentrum weet ze eindelijk wat de oorzaak is.

Afspraak

U kunt zich als patiënt niet zelf aanmelden bij ons duizeligheidscentrum. Verwijzing kan alleen via uw huisarts of behandelend specialist. Zie ook de webpagina Contact en veelgestelde vragen.

U maakt eerst een afspraak met uw huisarts of behandelend specialist. Tijdens die afspraak kan uw arts u verwijzen naar het Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC) van Gelre ziekenhuizen. Uw huisarts kan voor de verwijzing gebruik maken van Zorgdomein - combinatieafspraak expertisecentrum duizeligheid (ADC), Gelre ziekenhuizen, locatie Apeldoorn.

Als wij de verwijzing ontvangen hebben nemen wij contact met u op. Wij sturen u enkele vragenlijsten en maken een afspraak met u. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC)?

door

Onze spreekuren

signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 159
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m do 9.30 - 11.00 en 14.00 - 15.30 uur

Bel 055 - 581 86 81
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

Complementary Content
${loading}
Scroll