Web Content Viewer
Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC)
Heeft u duizeligheidsklachten? Dan is het Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC) hét landelijk expertisecentrum waar u terecht kunt. Wij streven er naar om u op één dag te onderzoeken, de diagnose te stellen en een behandeling voor te stellen. Zo bent u snel geholpen.
Direct naar:

Web Content Viewer
In onderstaande video kunt u zien welke onderzoeken worden verricht en welke behandelmogelijkheden er zijn als u bent verwezen naar het ADC.
Wat is duizeligheid?
Duizeligheid wordt op verschillende manieren ervaren. Het kan gaan om draaierigheid of zweverigheid. Het gevoel alsof de wereld om u heen draait of dat u zelf rond tolt. U weet soms niet meer waar u bent. Of u kunt het gevoel hebben dat u gaat vallen. Ook kunt u last hebben van angst, transpireren, misselijkheid en braken.
Duizeligheid is een klacht die veel voorkomt. Veel huisartsen horen deze aandoening op hun spreekuur. Duizeligheid komt vooral veel voor bij mensen ouder dan 65 jaar.
Podcasts over duizeligheidsklachten
In drie podcasts wordt alles over duizeligheidsklachten besproken, klik op de afbeelding hieronder.
Duizeligheid bij kinderen
Ook kinderen kunnen last hebben van duizeligheid en zij kunnen ook verwezen worden naar het Apeldoorns Duizeligheidscentrum.
Thuis voorbereiden op uw onderzoek
Voor een aantal onderzoeken van het ADC, kunt u zich thuis kunt voorbereiden. Als dat zo is, ontvangt u een email met een link naar een digitale voorlichting van Medify. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe uw onderzoekstraject verloopt. Lees hier meer over het thuis voorbereiden met digitale voorlichting.
Web Content Viewer
Web Content Viewer

Na 46 jaar eindelijk duidelijkheid.
Het begon met een plotselinge draaiduizeligheid, 46 jaar geleden. Sindsdien heeft de duizeligheid veel invloed gehad op het leven van mevrouw Van Enk. Na een bezoek aan het Apeldoorns Duizeligheidscentrum weet ze eindelijk wat de oorzaak is.
Web Content Viewer
Onderzoek naar oorzaak van ziekte van Ménière en duizeligheid
Onze KNO-arts Bruintjes is ook nog hoogleraar KNO bij het LUMC, in het bijzonder voor de ziekte van Ménière. Mensen met deze ziekte hebben last van draaiduizelingen, oorsuizen en slechthorendheid. Bruintjes onderzoekt als hoogleraar wat de precieze oorzaak is van de ziekte van Ménière. Ook wil hij ander onderzoek doen naar duizeligheid. Niet alleen om de diagnostiek van de ziekte Ménière en andere vormen van duizeligheid te verbeteren, maar ook om de huidige behandelingen te verbeteren en eventueel nieuwe behandelingen te ontwikkelen.
Naast zijn onderzoek geeft Bruintjes ook les over duizeligheid aan studenten Geneeskunde, zodat er in het medisch onderwijs meer aandacht komt voor dit onderwerp.
Web Content Viewer
Afspraak
U kunt zich als patiënt niet zelf aanmelden bij ons duizeligheidscentrum. Verwijzing kan alleen via uw huisarts of behandelend specialist. Zie ook de webpagina Contact en veelgestelde vragen.
U maakt eerst een afspraak met uw huisarts of behandelend specialist. Tijdens die afspraak kan uw arts u verwijzen naar het Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC) van Gelre ziekenhuizen. Uw huisarts kan voor de verwijzing gebruik maken van Zorgdomein - combinatieafspraak expertisecentrum duizeligheid (ADC), Gelre ziekenhuizen, locatie Apeldoorn.
Als wij de verwijzing ontvangen hebben nemen wij contact met u op. Wij sturen u enkele vragenlijsten en maken een afspraak met u. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.
Contact met _paginatitel_?
Contact met Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC)?
Onze spreekuren
Uw looproute in ons ziekenhuis
Volg looproute 159
Team van _paginatitel_
Web Content Viewer
- Balansmeting
- Bloeddrukmeting
- CT-onderzoeken
- Duizeligheid (vestibulaire revalidatie)
- Duizeligheidsonderzoek
- Gehoortest
- Hyperventilatie provocatietest
- Injectie voor ziekte van Meniere
- Longfunctie-onderzoek
- MRI-scan
- Repositiemanoeuvre (CRM)
- Vaatonderzoek
- Vestibular Evoked Myogenic Potential (VEMP)
- video Head Impuls Test (vHIT)
Web Content Viewer
Patiëntenfolders van ons Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC)
In onze patiëntenfolders leest u uitgebreide informatie.
- BPPD Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid (pdf, 475 kB)file_download_black
- Compensatie-oefeningen bij duizeligheid (pdf, 586 kB)file_download_black
- Duizeligheid (pdf, 448 kB)file_download_black
- Duizeligheids onderzoek (pdf, 452 kB)file_download_black
- Duizeligheids onderzoek bij kinderen (pdf, 460 kB)file_download_black