Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC) | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC)

Heeft u duizeligheidsklachten? Dan is het Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC) hét landelijk expertisecentrum waar u terecht kunt. Wij streven er naar om u op één dag te onderzoeken, de diagnose te stellen en een behandeling voor te stellen. Zo bent u snel geholpen.


Gehoortest bij kind

In onderstaande video kunt u zien welke onderzoeken worden verricht en welke behandelmogelijkheden er zijn als u bent verwezen naar het ADC.


Wat is duizeligheid?

Duizeligheid wordt op verschillende manieren ervaren. Het kan gaan om draaierigheid of zweverigheid. Het gevoel alsof de wereld om u heen draait of dat u zelf rond tolt. U weet soms niet meer waar u bent. Of u kunt het gevoel hebben dat u gaat vallen. Ook kunt u last hebben van angst, transpireren, misselijkheid en braken.

Duizeligheid is een klacht die veel voorkomt. Veel huisartsen horen deze aandoening op hun spreekuur. Duizeligheid komt vooral veel voor bij mensen ouder dan 65 jaar.

Podcasts over duizeligheidsklachten

In drie podcasts wordt alles over duizeligheidsklachten besproken, klik op de afbeelding hieronder.


Duizeligheid bij kinderen

Ook kinderen kunnen last hebben van duizeligheid en zij kunnen ook verwezen worden naar het Apeldoorns Duizeligheidscentrum.

Thuis voorbereiden op uw onderzoek

Voor een aantal onderzoeken van het ADC, kunt u zich thuis kunt voorbereiden. Als dat zo is, ontvangt u een email met een link naar een digitale voorlichting van Medify. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe uw onderzoekstraject verloopt. Lees hier meer over het thuis voorbereiden met digitale voorlichting.

Na 46 jaar eindelijk duidelijkheid.

Het begon met een plotselinge draaiduizeligheid, 46 jaar geleden. Sindsdien heeft de duizeligheid veel invloed gehad op het leven van mevrouw Van Enk. Na een bezoek aan het Apeldoorns Duizeligheidscentrum weet ze eindelijk wat de oorzaak is.

Onderzoek naar oorzaak van ziekte van Ménière en duizeligheid

Onze KNO-arts Bruintjes is ook nog hoogleraar KNO bij het LUMC, in het bijzonder voor de ziekte van Ménière. Mensen met deze ziekte hebben last van draaiduizelingen, oorsuizen en slechthorendheid. Bruintjes onderzoekt als hoogleraar wat de precieze oorzaak is van de ziekte van Ménière. Ook wil hij ander onderzoek doen naar duizeligheid. Niet alleen om de diagnostiek van de ziekte Ménière en andere vormen van duizeligheid te verbeteren, maar ook om de huidige behandelingen te verbeteren en eventueel nieuwe behandelingen te ontwikkelen.

Naast zijn onderzoek geeft Bruintjes ook les over duizeligheid aan studenten Geneeskunde, zodat er in het medisch onderwijs meer aandacht komt voor dit onderwerp.

Afspraak

U kunt zich als patiënt niet zelf aanmelden bij ons duizeligheidscentrum. Verwijzing kan alleen via uw huisarts of behandelend specialist. Zie ook de webpagina Contact en veelgestelde vragen.

U maakt eerst een afspraak met uw huisarts of behandelend specialist. Tijdens die afspraak kan uw arts u verwijzen naar het Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC) van Gelre ziekenhuizen. Uw huisarts kan voor de verwijzing gebruik maken van Zorgdomein - combinatieafspraak expertisecentrum duizeligheid (ADC), Gelre ziekenhuizen, locatie Apeldoorn.

Als wij de verwijzing ontvangen hebben nemen wij contact met u op. Wij sturen u enkele vragenlijsten en maken een afspraak met u. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC)?

door

Onze spreekuren

signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 159
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m do 9.30 - 12.00 en 14.00 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 86 81
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

Complementary Content
${loading}
Scroll