Web Content Viewer
Biometrie
Ons team Biometrie voert onderzoeken uit naar de functie van hersenen, zenuwen, spieren, longen, bloedvaten en het evenwichtsorgaan. Deze onderzoeken voeren we uit op verzoek van verschillende afdelingen binnen Gelre. Bijvoorbeeld voor de afdelingen Neurologie, Longgeneeskunde, Chirurgie, KNO en Kind & Jeugd. Ons team bestaat uit de onderdelen Klinische Neurofysiologie (KNF), Longfunctie en Vaatcentrum.

Web Content Viewer
Thuis voorbereiden op uw onderzoek
Voor een aantal onderzoeken van Biometrie, kunt u zich thuis voorbereiden. Als dat zo is, ontvangt u een email met een link naar een digitale voorlichting van Medify. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe uw onderzoekstraject verloopt. Lees hier meer over het thuis voorbereiden met digitale voorlichting.
Klinische Neurofysiologie (KNF)
Bij de KNF sporen we stoornissen op in het functioneren van onder andere de zenuwen, de hersenen en de spieren.
We doen verschillende onderzoeken op dit gebied bij patiënten van alle leeftijden en met verschillende klachten zoals bijvoorbeeld epilepsie, gevoelsstoornissen in de handen en/of benen, krachtsverlies, slaapproblemen, duizeligheid etc.
Longfunctie
Bij het onderdeel Longfunctie doen we verschillende onderzoeken die, zoals de naam al aangeeft, het functioneren van de longen onderzoeken en eventuele longaandoeningen opsporen. Aandoeningen als COPD, astma, hyperventilatie, maar ook allergieën. Onderzoeken zijn bijvoorbeeld ademhalingstesten, inspanningstesten of priktesten.
Vaatcentrum
Bij het Vaatcentrum doen we onderzoek naar vaatproblemen zoals aderverkalking, spataderen, aneurysma enz. Het is belangrijk om afwijkingen aan de vaten tijdig op te sporen en een therapie of behandeling vast te stellen. Door middel van echografie en Doppler kunnen wij de (slag)aders in beeld brengen en metingen doen.
Uitvoering en uitslag van uw onderzoek
Onze laboranten voeren de onderzoeken zelfstandig uit en leggen de bevindingen vast in een verslag. De uitslag van het onderzoek krijgt u van de arts, die het onderzoek voor u heeft aangevraagd. In sommige gevallen heeft u direct na het onderzoek een afspraak met uw arts. Dan krijgt u meteen de uitslag.
Samenwerking team Biometrie
Onze afdeling Biometrie is ook een platform voor multidisciplinaire zorgtrajecten. Dat betekent dat in het Biometrie-team artsen en zorgverleners van verschillende afdelingen samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan:
- Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC)
- Duizeligheidspoli Zutphen
- Vasculair Expertise-centrum
- Syncope-centrum
En ook:
- CTS - traject (Carpaal Tunnel Syndroom)
- TIA - traject (Transient Ischemic Attack)
- Spatader - traject
- CCA - traject (Claudicatio Intermittens)
Web Content Viewer
Afspraak
U komt op afspraak op onze afdeling na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit een arts uit ons ziekenhuis. Uw arts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar onze afdeling. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.
Let op: bent u verhinderd voor uw afspraak?
Belt u dan alstublieft minimaal 24 uur voorafgaand uw afspraak, naar onze afdeling Biometrie om dit door te geven.