Biometrie | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Biometrie

Ons team Biometrie voert onderzoeken uit naar de functie van hersenen, zenuwen, spieren, longen, bloedvaten en het evenwichtsorgaan. Deze onderzoeken voeren we uit op verzoek van verschillende afdelingen binnen Gelre. Bijvoorbeeld voor de afdelingen Neurologie, Longgeneeskunde, Chirurgie, KNO en Kind & Jeugd. Ons team bestaat uit de onderdelen Klinische Neurofysiologie (KNF), Longfunctie en Vaatcentrum.

Arts doet een test bij een patiënt.

Thuis voorbereiden op uw onderzoek

Voor een aantal onderzoeken van Biometrie, kunt u zich thuis voorbereiden. Als dat zo is, ontvangt u een email met een link naar een digitale voorlichting van Medify. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe uw onderzoekstraject verloopt. Lees hier meer over het thuis voorbereiden met digitale voorlichting.

Klinische Neurofysiologie (KNF)

Bij de KNF sporen we stoornissen op in het functioneren van onder andere de zenuwen, de hersenen en de spieren.
We doen verschillende onderzoeken op dit gebied bij patiënten van alle leeftijden en met verschillende klachten zoals bijvoorbeeld epilepsie, gevoelsstoornissen in de handen en/of benen, krachtsverlies, slaapproblemen, duizeligheid etc.

Longfunctie

Bij het onderdeel Longfunctie doen we verschillende onderzoeken die, zoals de naam al aangeeft, het functioneren van de longen onderzoeken en eventuele longaandoeningen opsporen. Aandoeningen als COPD, astma, hyperventilatie, maar ook allergieën. Onderzoeken zijn bijvoorbeeld ademhalingstesten, inspanningstesten of priktesten.

Vaatcentrum

Bij het Vaatcentrum doen we onderzoek naar vaatproblemen zoals aderverkalking, spataderen, aneurysma enz. Het is belangrijk om afwijkingen aan de vaten tijdig op te sporen en een therapie of behandeling vast te stellen. Door middel van echografie en Doppler kunnen wij de (slag)aders in beeld brengen en metingen doen. 

Uitvoering en uitslag van uw onderzoek

Onze laboranten voeren de onderzoeken zelfstandig uit en leggen de bevindingen vast in een verslag. De uitslag van het onderzoek krijgt u van de arts, die het onderzoek voor u heeft aangevraagd. In sommige gevallen heeft u direct na het onderzoek een afspraak met uw arts. Dan krijgt u meteen de uitslag.

Samenwerking team Biometrie

Onze afdeling Biometrie is ook een platform voor multidisciplinaire zorgtrajecten. Dat betekent dat in het Biometrie-team artsen en zorgverleners van verschillende afdelingen samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan:

En ook:

Afspraak

U komt op afspraak op onze afdeling na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit een arts uit ons ziekenhuis. Uw arts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar onze afdeling. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Let op: bent u verhinderd voor uw afspraak?

Belt u dan alstublieft minimaal 24 uur voorafgaand uw afspraak, naar onze afdeling Biometrie om dit door te geven.

Contact met Biometrie?

door

Onze spreekuren

signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 159
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 09.00 - 12.00 en 14.00 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 86 80
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 21
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 9.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur

Bel 0575 - 592 480
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll