Duizeligheids-poli Zutphen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Duizeligheids-poli Zutphen

Duizeligheid is een klacht die veel voorkomt. Veel huisartsen horen deze aandoening op hun spreekuur. Het is ook een klacht die sterk leeftijdsafhankelijk is. Duizeligheid komt vooral veel voor bij mensen ouder dan 65 jaar.


Duizeligheidstest bij patient

In het algemeen wordt onder duizeligheid verstaan: “Het gevoel dat beleefd wordt als de relatie tot de ruimtelijke omgeving verstoord is.” Wat u voelt kan per patiënt verschillen. Het kan gaan om draaierigheid of zweverigheid. Het gevoel alsof de wereld om u heen draait of het idee dat u zelf rond tolt. U weet soms niet meer waar u bent en kunt het gevoel hebben om te vallen. Ook kunt u last hebben van angst, transpireren, misselijkheid en braken.

Duizeligheid kan zeer bedreigend zijn. Het brengt u immers letterlijk en figuurlijk uit balans. U kunt er zo onzeker van worden dat het uw dagelijkse leven beïnvloedt. De sociale en maatschappelijke gevolgen van duizeligheid zijn dan ook vaak groot. Zeker bij oudere mensen kan het soms leiden tot verlies van zelfstandigheid.

Duizeligheids-poli in Zutphen

Binnen Gelre hebben we veel kennis over duizeligheid en de behandeling daarvan. Op de poli in Zutphen voeren we verschillende onderzoeken uit om vast te stellen wat de oorzaak is van uw klachten. Incidenteel kan het voorkomen dat er aanvullende beeldvormende onderzoeken of andere testen nodig zijn. Hiervoor worden meestal aparte afspraken met u gemaakt.

Realiseert u zich dus goed dat het bezoek aan deze polikliniek minimaal 4 tot ongeveer 5 uur duurt. dit komt doordat u alle onderzoeken achter elkaar krijgt en dit kost tijd. In verband met de vele onderzoeken is het raadzaam dat u zich naar huis laat vervoeren. De neuroloog en de KNO arts bespreken samen de uitslagen. Een week later tijdens het 2e bezoek, bespreekt de KNO-arts of de neuroloog met u de uitslagen en de eventuele behandelmogelijkheden.

Afspraak

U komt op afspraak op onze polikliniek na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar onze poli. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met Duizeligheids-poli Zutphen

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 21
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 59 24 80
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll