Longfunctie | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Longfunctie

De Longfunctie is één van de onderdelen van de afdeling Biometrie. Hier doen we verschillende onderzoeken naar onder andere het functioneren van de longen en kunnen we eventuele longaandoeningen opsporen. U kunt hierbij denken aan aandoeningen als bijvoorbeeld COPD, astma, hyperventilatie. Ook doen we onderzoeken naar allergieën.

Onderzoeken zijn bijvoorbeeld ademhalingstesten, inspanningstesten of priktesten.

De longfunctielaborant vertelt u tijdens het onderzoek wat u precies moet doen en moedigt u daarbij aan. Of de resultaten van de test betrouwbaar zijn is grotendeels afhankelijk van uw inzet. Om de beste resultaten te krijgen, zult u sommige oefeningen meerdere keren moeten doen.

Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende onderzoeken. Leest u deze informatie zorgvuldig door. Ook de voorbereidingen voor de verschillende onderzoeken zijn belangrijk! Als u zich niet goed voorbereid kan het zijn dat het onderzoek niet kan plaatsvinden of niet lukt.

Uitvoering en uitslag van uw onderzoek

Onze laboranten voeren de onderzoeken uit en leggen de bevindingen vast in een verslag. De uitslag van het onderzoek krijgt u van de arts, die het onderzoek voor u heeft aangevraagd. In sommige gevallen heeft u direct na het onderzoek een afspraak met uw arts. Dan krijgt u meteen de uitslag.

Wie werken op de longfunctie?

Bij de Longfunctie werken longfunctie – analisten / / biometristen. Dit zijn gediplomeerde en gespecialiseerde laboranten die zelfstandig onderzoeken van de longen, en alles wat daar bijkomt, uitvoeren.

Let op: bent u verhinderd voor uw afspraak?

Belt u dan alstublieft minimaal 24 uur voorafgaand uw afspraak naar onze afdeling Biometrie om dit door te geven. In uw plaats kan dan een andere patiënt worden geholpen.

Afspraak

U komt op afspraak op onze polikliniek na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar onze poli. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met Longfunctie?

door

Onze spreekuren

signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 158
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 055 - 581 84 10
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 21
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 592 480
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll