alert
Corona

Ons laatste nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden rondom corona: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Behandeling van het carpale tunnelsyndroom

Het carpale tunnelsyndroom (CTS) is een beknelling van een zenuw in uw pols. Klachten kunnen zijn: een verdoofd gevoel, tintelingen en pijn in uw hand. Onze behandeling is gericht op het wegnemen van de druk op de zenuw. 

Hoe behandelen we het carpale tunnelsyndroom?

Een enkele keer gaan de klachten vanzelf voorbij en hoeven we u niet te behandelen. Ook fysiotherapie en spalkbehandeling kunnen uw klachten verminderen, maar meestal werkt dit niet. Als wij u behandelen zijn er 2 mogelijkheden: 

  • Onze neuroloog geeft u een injectie met Depo-medrol® in de pols. Het medicijn vermindert de zwelling die de zenuw beknelt. Daardoor nemen ook uw klachten af. Helpt de injectie slechts tijdelijk, dan opereren we u. 
  • We opereren u, waarbij we de zenuw uit de beklemming bevrijden. 


Hoe verloopt de operatie?

  • We maken een snee in de polsplooi van uw handpalm
  • Via de snee snijdt onze chirurg de dwarse polsband door
  • Vervolgens bevrijdt onze chirurg de zenuw uit de beklemming
  • Na het sluiten van de wond, krijgt u een balvormig verband

U krijgt een plaatselijke verdoving, indien nodig gaat u onder algehele narcose. De operatie duurt ongeveer 15 minuten. Een paar uur na de operatie kunt u weer naar huis. Ongeveer een week later vervangen we het ‘balverband’ voor een klein verband en verwijzen we u naar een handtherapeut. 

Meestal zijn de prikkelingen direct na de operatie al verdwenen. Als uw klachten al heel lang bestaan en u ook echte doofheid aan de vingertoppen ervaart, kan uw herstel veel langer (maanden) duren. 

Welke chirurgen opereren mij?

U kunt geopereerd worden door een orthopedisch chirurg of plastisch chirurg. De orthopedisch chirurgen die deze behandeling uitvoeren, zijn:

Complementary Content
${loading}
Scroll