Vasculair Expertise-centrum | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Vasculair Expertise-centrum

Het Vasculair Expertise-centrum (VEC) Apeldoorn biedt u een kort traject, waarmee duidelijk wordt of u een hoog risico heeft op hartvaatziekte en hoe het risico te verlagen is. Heeft u een hartvaatziekte, dan kan het van belang zijn om te weten of het risico op een nieuw hartvaatprobleem te verlagen is.

Onze expertise richt zich op het achterhalen van de oorzaak. Is er bijvoorbeeld een hoog cholesterol met erfelijke oorzaak? Of is het uitgelokt door andere aspecten. Wat is de oorzaak van uw hoge bloeddruk? Hiervoor kan ook speciale meetapparatuur worden ingezet. Naast de oorzaak kunnen er adviezen gegeven worden met als doel het risico op (verergering van) hart- en vaatziekten te verlagen. De adviezen worden gegeven op basis van de landelijke en Europese richtlijnen en actuele literatuur.

Wij werken volgens de systematiek van de richtlijn cardiovasculair risicomanagement. Advies en zo nodig behandeling wordt gegeven volgens de laatste inzichten.

Verwijzing

Denkt u dat een risicoscreening op hartvaatziekten voor u van belang is? Bespreek dit dan met uw huisarts. Zo nodig kan de huisarts u naar ons doorverwijzen. Redenen voor verwijzen zijn bijvoorbeeld:

  • risico op hartvaatziekte bepalen als deze door de huisarts niet goed te bepalen is
  • jonger dan 40 jaar met hoog risico op hartvaatziekte door afwijkende cholesterolwaarde of vernauwing in de slagader
  • geen duidelijke verklaring is voor de vernauwing in de slagader of oogader
  • hoog triglyceride en/of laag HDL
  • sterk positieve familie anamnese voor hartvaatziekte (meerdere familieleden hebben een hartvaatziekte)
  • jonger dan 40 jaar met een bewezen of terugkerende veneuze trombo-embolie
  • streefwaarden om cholesterol of bloeddruk te verlagen worden niet behaald ondanks therapie met medicijnen en leefstijladviezen
  • verdenking op familiaire hypercholesterolemie (FH) of bekend met FH maar LDL streefwaarde < 2,6 mmol/L is met beschikbare tabletten niet haalbaar

Wetenschappelijk onderzoek

Naast patiëntenzorg doen we bij het VEC ook wetenschappelijk onderzoek. Daarbij testen we nieuwe behandelmethodes. Als patiënt kunt u gevraagd worden hieraan mee te doen. Dan doen we alleen als we verwachten dat de methode beter helpt bij het behandelen van uw aandoening dan een traditionele methode. U beslist natuurlijk zelf of u hieraan mee wil doen.

Contact met ons Vasculair Expertise-centrum

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 137
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 81 63
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

Complementary Content
${loading}
Scroll