Contact en veelgestelde vragen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Veelgestelde vragen en contact

Op deze pagina ziet u de meest gestelde vragen aan ons Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC) met de antwoorden.

Veelgestelde vragen ADC

U kunt zich als patiënt niet zelf aanmelden bij ons duizeligheidscentrum. Verwijzing kan alleen via uw huisarts of behandelend specialist.

Maak een afspraak met uw huisarts of behandelend arts. Tijdens uw afspraak kan uw arts u verwijzen naar het Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC) van Gelre ziekenhuizen. Uw huisarts kan voor deze verwijzing gebruik maken van Zorgdomein - combinatieafspraak expertisecentrum duizeligheid (ADC), Gelre ziekenhuizen, locatie Apeldoorn.

Na ontvangst van de verwijzing nemen wij contact met u op. Om goed voorbereid te zijn op uw bezoek ontvangt u per mail een link welke het volgende bevat:

  • informatie over het onderzoek dat u krijgt;
  • een vragenformulier met betrekking tot uw gezondheid.

Het is noodzakelijk dat u de informatie via de link zo snel mogelijk doorloopt zodat wij uw afspraak kunnen plannen.

Om deze informatie te kunnen sturen hebben wij uw emailadres nodig.

Controleer uw gegevens

Log in op ‘MijnGelre’ via https://mijn.gelreziekenhuizen.nl/inloggen/ om te kijken of al uw gegevens compleet zijn.

Lukt het inloggen op ‘MijnGelre’ niet?

Neem dan contact op met het contactcentrum ‘MijnGelre’ via tel. 055-581 11 80, bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 14.30 uur.

Kloppen uw gegevens niet of zijn uw gegevens niet bekend?

Neem dan contact op met het Inschrijfpunt van Gelre ziekenhuizen via tel. 055-581 81 09, bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur.

Goed om te weten

Wij kunnen alleen verwijzingen van uw huisarts of behandelend specialist in behandeling nemen.
Zonder verwijzing kunt u niet bij ons terecht met persoonlijke vragen over uw situatie of duizeligheidsklachten. Raadpleeg hiervoor uw huisarts of behandelend specialist.


De wachttijd voor ons Duizeligheidscentrum varieert. Dit komt onder andere door verschillen in klachten en bijbehorende onderzoeken. Wij willen u graag zo snel en goed mogelijk helpen en zoeken hierbij voor elke patiënt een zo optimaal mogelijk traject. De wachttijd bedraagt hierdoor over het algemeen zeker enkele maanden.

De actuele wachttijd voor ons Duizeligheidsentrum is ongeveer 54 weken* (laatst bijgewerkt op 23-6-2023).

* In sommige gevallen heeft u na het afronden van een traject bij ons Duizeligheidscentrum toch nog één herhaalbehandeling nodig. In dit geval kunt u vlot terecht en is er geen sprake van wachttijd.

U kunt er van uitgaan dat wij uw verwijzing binnen 2 weken hebben verwerkt. Verwerking kan betekenen dat we een afspraak voor u hebben gemaakt of dat u op onze wachtlijst bent geplaatst. U ontvangt van ons bericht over wat voor u van toepassing is.

Op de website van ons Kenniscentrum Duizeligheid vindt u de lijst met door ons geschoolde fysio- en oefentherapeuten.

De meeste zorgverzekeraars hebben (prijs)afspraken met ons gemaakt. In dat geval worden uw zorgkosten dus (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Houd wel rekening met een eventueel eigen risico.

Heeft uw zorgverzekeraar geen (prijs)afspraak met ons gemaakt? Dan is het mogelijk dat de zorgkosten niet vergoed worden.
Wij raden u aan om voor uw behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te vragen in hoeverre zij uw kosten vergoeden.

Let op: als u op de website van uw zorverzekeraar zelf zoekt naar gecontracteerde zorgaanbieders: zoek op 'Gelre ziekenhuizen' en dus niet op ADC of Apeldoorns Duizeligheidsdentrum.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij?

Bekijk dan ook eens onze website voor professionals: www.kenniscentrumduizeligheid.nl. Wellicht kunt u daar het antwoord op uw vraag vinden.

Contact- en adresgegevens ADC

Contactgegevens

Goed om te weten: onze telefonistes en artsen van het ADC kunnen u telefonisch geen (medisch) advies geven over uw situatie. Wellicht ziet u toch met prangende vragen. Waar kunt u deze vragen dan wel kwijt? Natuurlijk tijdens uw afspraak op ons ADC.

Heeft u (voorlopig nog) geen afspraak bij ons ADC? Bespreek uw vragen dan met uw huisarts of uw behandelend arts in het ziekenhuis.

Telefoon

U kunt ons telefonisch bereiken via 055 - 581 86 81, ma t/m do van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Adresgegevens

Bezoekadres
Gelre Apeldoorn
Afdeling Biometrie, route 159
A. Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

Postadres
Gelre Apeldoorn
Secretariaat afdeling Biometrie
o.v.v. ADC
Postbus 9014
7300 DS Apeldoorn

Complementary Content
${loading}
Scroll