Depo-medrol®-injectie | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Depo-medrol® injectie

U krijgt een injectie met het medicijn Depo-medrol® als u last heeft van het carpale tunnelsyndroom (CTS). CTS is een beknelling van een zenuw in uw pols, veroorzaakt door gezwollen bindweefsel. Klachten kunnen zijn: een verdoofd gevoel en tintelingen en pijn in uw hand.

Depo-medrol® vermindert de zwelling in de pols. Dat neemt de druk op de zenuw weg. Depo-medrol® bestaat uit een combinatie van een verdovend middel (lidocaïne) en een ontstekingsremmer (corticosteroïd). 

Hoe verloopt de behandeling met Depo-medrol®?

Onze neuroloog geeft u een injectie met Depo-medrol® aan de binnenkant van uw pols. We spuiten het medicijn in de ruimte tussen de zenuwen, bloedvaten, pezen en bindweefsel. De behandeling duurt ongeveer 5 minuten per hand. 

Wat merkt u na de behandeling met Depo-medrol®?

  • Uw hand voelt enkele uren verdoofd en tintelend aan. Dat komt door het verdovend middel in het medicijn. U heeft minder gevoel in uw hand. Pas daarom op met het vastpakken van extreem koude of warme objecten.
  • Als u zelf met de auto naar huis rijdt, behandelen wij maar één hand. Voor de andere hand maakt u een nieuwe afspraak.
  • Als de verdoving is uitgewerkt, kunnen uw klachten terugkomen. Soms zijn de klachten erger dan voor de injectie. Dit is normaal. Heeft u na een week nog klachten, neem dan contact op met onze afdeling Biometrie-Klinische Neurofysiologie. Als het nodig is, krijgt u nog een injectie.
  • Merkt u na de injectie geen enkele verandering, ook geen verdoofd of tintelend gevoel, dan heeft de Depo-medrol® de beknelde zenuw niet bereikt. Ook dan neemt u contact op met onze afdeling Biometrie-Klinische Neurofysiologie voor een nieuwe behandeling met Depo-medrol®.
Complementary Content
${loading}
Scroll