Kind en jeugd | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Kind en Jeugd

Onze afdeling Kind en Jeugd (ook wel kinderafdeling of kinderpoli genoemd) is er voor baby´s en kinderen van 0 t/m 17 jaar en voor ouders/verzorgers. Is uw baby te vroeg geboren? Heeft uw kind langdurige klachten, een ziekte, ontwikkelings- of groeiproblemen? Dan kunt u samen met uw kind bij ons terecht. 

Kind geeft kinderarts de hand

Polikliniek Kind en Jeugd

Als u met uw kind een afspraak heeft bij de kinderarts of gespecialiseerd kinderverpleegkundige, dan komt u naar de polikliniek. Is uw kind angstig of heeft hij of zij een speciale benadering nodig? Laat het ons weten. Dan kunnen we daar zoveel mogelijk rekening mee houden. 

Het kan zijn dat één van onze assistentes uw kind voor de afspraak nog weegt en zijn of haar lengte opmeet. Soms wordt ook de bloeddruk gemeten. Tijdens de afspraak bij de kinderarts zal de arts uw kind meestal ook lichamelijk onderzoeken. Als er eventueel aanvullend laboratorium- of röntgenonderzoek nodig is, kan dit in veel gevallen gelijk aansluitend plaatsvinden. Voor sommige onderzoeken zult u wel een nieuwe afspraak moeten plannen. Dit kunt u met de assistente regelen. Bij hem of haar kunt u ook terecht voor het inplannen van vervolgafspraken.

Verpleegafdeling Kind en Jeugd

Krijgt uw kind een onderzoek en/of behandeling? Dan kan het zijn dat uw kind wat langer in het ziekenhuis moet blijven. Hij of zij komt dan op onze kinderafdeling te liggen. Deze verpleegafdeling is helemaal ingericht op u en uw kind. Als ouder of verzorger betrekken wij u zoveel mogelijk bij de zorg. Wij houden rekening met uw wensen en ideeën. Dat is fijn voor uw kind en voor uzelf. U krijgt bovendien alle kans om bij uw kind te zijn:

  • U kunt op onze afdeling bij uw kind op de kamer slapen. Dat noemen we ook wel rooming-in. Er kan 1 ouder blijven slapen en die krijgt ook een ontbijt. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
  • Op de Neonatologie-afdeling (ook wel Couveuse-afdeling genoemd) kunt u als moeder, afhankelijk van de beschikbare kamers, soms inroomen (en soms met de vader samen). Deze kosten worden door uw verzekeraar betaald. Wel kan uw eigen risico aangesproken worden. U wordt hierover vooraf geïnformeerd.
  • Als ouder of verzorger mag u altijd op bezoek komen en uw kind verzorgen.
  • U mag bij de operatie van uw kind zijn tot hij of zij in slaap (onder narcose) is gebracht.

❱ Verpleegafdeling Kind en Jeugd Apeldoorn
❱ Verpleegafdeling Kinder- en Tienerafdeling Zutphen

Hoe bereidt u uw kind voor op een operatie?

Komt uw kind voor een operatie naar ons ziekenhuis? Dan is het belangrijk uw kind goed voor te bereiden op de operatie. Dat helpt bij het verwerken van de operatie en eventuele nare ervaringen. Lees meer over deze voorbereiding en bekijk onze voorlichtingsfilmpjes of fotoverhalen.

Patiëntenrechten van uw kind

Net als volwassenen hebben kinderen ook patiëntenrechten. Deze zijn vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO). U leest hier meer over op onze pagina over Rechten en plichten onder de vraag 'Wat zijn de rechten van het kind?' 

Afspraak

U komt op afspraak op onze polikliniek na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar onze poli. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met Kind en Jeugd?

door

Onze spreekuren

di en woe (oneven weken) 14.00 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute
call

Zo bereikt u ons

Bel 0575 - 74 43 00
parking

Route en parkeren

Zwiepseweg 105
7241 GR Lochem

door

Onze spreekuren

woe 14.00 - 16.10 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute
call

Zo bereikt u ons

Bel 0575 - 59 28 24
parking

Route en parkeren

Wilhelminaweg 80
6951 BR Dieren

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 21
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 18 08
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 23
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 592 824
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

door

Onze spreekuren

Woe 13.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute
call

Zo bereikt u ons

Bel 055 - 581 87 30
parking

Route en parkeren

Willem Tellstraat 17F
8162 ET Epe

Veel gestelde vragen

Vaak hebben u en uw kind vragen voordat u naar het ziekenhuis komt. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Nee, er mag maar één ouder blijven slapen. Dit heeft te maken met de ruimte op de kamer en de patiëntveiligheid die daarmee samenhangt.

Nee, er mag maar één ouder mee; dit heeft te maken met het aantal aanwezigen op de operatiekamer waarbij het niet te druk mag zijn

Ja, u mag op de afdeling Kind en jeugd met uw mobiel bellen. Alleen mag dit niet in de buurt van een medisch apparaat. U dient dan minimaal 1 meter afstand te houden van het apparaat. Eventueel kunt u met de telefoon van de afdeling kort naar huis bellen. Dit kunt u overleggen met de aanwezige verpleegkundige.

Ja, dat mag. U kunt gebruik maken van de gratis Wifi ‘Gelre Gast’. Daarnaast kunt u in Gelre Apeldoorn bij restaurant Vermaat (in de centrale hal) gebruik maken van een computer.

In Gelre Zutphen kunnen broertjes en/of zusjes op bepaalde dagen en tijden terecht in de kinderspeelruimte ‘het Spittaaltje’. Daar kunnen uw kinderen lekker spelen onder begeleiding van vrijwilligers. Lees meer over kinderspeelruimte ‘Het Spittaaltje’. In Gelre Apeldoorn is geen kinderopvang aanwezig.

Complementary Content
${loading}
Scroll