Down-poli | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Down-poli

Op de Down-polikliniek bieden wij uw kind (t/m 17 jaar) met het downsyndroom alle zorg die hij/zij nodig heeft. Tijdens deze spreekuurmiddag onderzoeken de verschillende zorgverleners uit ons team de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van uw kind. U komt jaarlijks met uw kind naar onze Down-polikliniek. We kunnen uw kind dan goed in de gaten houden. Ook kijken we naar veranderingen ten opzichte van het vorige bezoek.

Op onze Down-poli werken zorgverleners van Gelre en van andere instellingen uit regio Zutphen met elkaar samen in één team. In het team zitten ook twee contactouders die ervaringsdeskundigen zijn, namelijk: Marije Oosting en Anna Hulst.

Wat doen we op de polikliniek voor uw kind met Down?

Onze zorgverleners kijken naar mogelijke ziekten bij of (psychische) problemen van uw kind en zijn/haar omgeving. Aan het einde van de middag bespreekt ons Down-team de bevindingen van alle controles bij uw kind. We komen dan ook met aanbevelingen voor verder onderzoek, begeleiding en/of behandeling. Dit bespreken we met u. Vervolgens krijgt u een verslag waarin de bevindingen en aanbevelingen staan. Dit verslag kunt u kopiëren en aan de behandelaars van uw kind geven.

Afspraak

U komt op afspraak op onze polikliniek na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar onze poli. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met onze Down-polikliniek?

door

Onze spreekuren

signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 23
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 59 28 24
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll