Allergiebehandeling – Behandelingen | Gelre Ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Openingstijden en bezoektijden Hemelvaart en Pinksteren 2024

Voor meer informatie over openingstijden en bezoektijden tijdens Hemelvaart en Pinksteren: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Allergiebehandeling

Als u last heeft van een allergie, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Het belangrijkste is dat u zo weinig mogelijk contact heeft met allergenen. Dat zijn de stoffen waarvoor u allergisch bent. Ook medicijnen kunnen helpen bij een allergie.

Hoe werkt het vermijden van allergenen?

Eerst onderzoeken we waarvoor u allergisch bent. Dat doen we met een allergologisch onderzoek. Daarna is het belangrijk dat u contact met allergenen zo veel mogelijk vermijdt. Bespreek met uw arts welke aanpassingen voor u zinvol zijn.


Hoe werkt een allergiebehandeling met medicijnen?

Er zijn verschillende soorten medicijnen die we inzetten bij een allergie:

  • Medicijnen die u voortdurend gebruikt. Dit noemen we beschermende middelen. Voorbeelden hiervan zijn neussprays waarin corticosteroïden zitten. Deze helpen wanneer uw neus verstopt zit.
  • Medicijnen die u gebruikt als u klachten heeft. Dit zijn antihistaminica. U kunt deze krijgen in de vorm van neusspray, oogdruppels, zalf of tabletten.
  • Hyposensibilisatie: dit is een prikkuur met allergenen. We gebruiken hyposensibilisatie vooral bij een pollenallergie, maar soms ook bij huisstofmijt of een kattenallergie. Een traject met hyposensibilisatie duurt 3 tot 5 jaar. U krijgt elke 4 tot 6 weken een prik waardoor u minder gevoelig wordt voor het allergeen. De allergische reactie wordt daardoor minder erg.
Complementary Content
${loading}
Scroll