Hoe bereidt u uw kind voor... (Gelre Zutphen) | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Hoe bereidt u uw kind voor... (Gelre Zutphen)

…op een prik of een infuus?

Kind en Ziekenhuis heeft voor kinderen die geprikt moeten worden of een infuus gaan krijgen een app ontwikkeld: de Prik! app. Niet alleen wordt door het spelen met deze app duidelijk wat er gebeurt bij een bloedafname, infuus of injectie, ook leert uw kind spelenderwijs hoe hij of zij er zelf voor kan zorgen dat het zo prettig mogelijk verloopt.

De ervaring leert dat vooral kinderen in de leeftijdscategorie 3-8 jaar baat hebben bij gebruik van de app. Echter, ook oudere kinderen en volwassenen met prikangst kunnen het plezierig vinden om zich middels de app voor te bereiden op de bloedafname, infuus of injectie.

De Prik! app is gratis te downloaden op tablet, laptop of mobiele telefoon. U vindt de app in de Apple App Store en in de Google Play store.

…op een operatie?

Komt uw kind voor een operatie naar ons ziekenhuis in Zutphen? Dan is het belangrijk uw kind goed voor te bereiden op de operatie. Dat helpt bij het verwerken van de operatie en eventuele nare ervaringen. Hieronder leest u informatie om uw kind voor te bereiden op een operatie, specifiek voor locatie Zutphen.

Voorbereiding operatie Gelre Zutphen

Komt uw kind binnenkort voor een ingreep naar onze afdeling Kind en Jeugd in Gelre Zutphen? Bekijk dan hieronder de film of het fotoverhaal. Het is prettig om vooraf voorbereid te zijn en alvast gezien te hebben wat je te wachten staat, dit helpt je door de ingreep heen. 

Daarnaast vindt u hieronder de fotoverhalen van de ingrepen voor keelamandelen verwijderen, neusamandelen verwijderen en trommelvliesbuisjes plaatsen:

Helpend taalgebruik voor kind bij ingreep

Kind en Ziekenhuis heeft ook een folder gemaakt voor ouders waarin u kunt lezen wat u als ouder kunt doen om uw kind te helpen.

Complementary Content
${loading}
Scroll