Herhalingsrecepten | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Herhalingsrecepten (herhaalmedicatie)

Herhalingsrecepten, of herhaalmedicatie, kunt u 24 uur per dag voor uzelf of uw kind aanvragen via het patiëntenportaal MijnGelre. Om in te loggen in patiëntenportaal MijnGelre moet u of uw kind beschikken over een DigiD. Herhaalmedicatie kunt u eventueel ook telefonisch aanvragen bij uw polikliniek. Het gaat om herhaalrecepten voor o.a. tabletten, zetpillen, crèmes, zalf of injecties die u al eerder van uw specialist voorgeschreven heeft gekregen.

Vraag het herhaalrecept aan bij de specialist die het medicijn aan u heeft voorgeschreven. Voor nieuwe recepten moet u altijd eerst een afspraak maken met uw specialist.

Herhalingsrecept / herhaalmedicatie aanvragen?

  • U kunt online uw herhaalrecept aanvragen in uw patiëntenportaal MijnGelre bij Dossier > Uw dossier > Dossier > Medische gegevens > Medicijnen. Klik achter het medicijn op de knop 'Herhaalrecept aanvragen'.
  • Telefonisch: doorgeven aan de secretaresse van de polikliniek. Gezien de drukte aan de telefoon voor medische spoedvragen gaat onze voorkeur uit naar het bestellen via patiëntenportaal MijnGelre.

U kunt de medicijnen na 5 werkdagen afhalen bij de door u opgegeven apotheek.

Wat zijn herhalingsrecepten of herhaalmedicatie?

Als u medicijnen nodig heeft, dan schrijft de specialist tijdens het spreekuur altijd het eerste recept uit. In veel gevallen zult u dezelfde medicatie voor een langere periode gebruiken, bijvoorbeeld als u een chronische aandoening heeft.

Nieuw recept nodig?

Heeft u andere klachten of wilt overstappen op een ander medicijn? Een herhalingsrecept is dan géén recept. U moet dan altijd eerst overleggen met uw huisarts of specialist. U kunt daarvoor een afspraak maken voor het (telefonisch) spreekuur.


Complementary Content
${loading}
Scroll