Kind en Jeugd: Verpleegafdeling en Dagopname Apeldoorn | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Verpleegafdeling en Dagopname Kind en Jeugd - Apeldoorn

Op onze Verpleegafdeling en Dagopname Kind en Jeugd doen lieve dokters en verpleegkundigen erg hun best om jou weer snel beter te maken.  Op onze afdeling komen kinderen van 0 t/m 17 jaar.

Verpleegkundige en moeder houden hand van kind vast

Dagopname Kind en Jeugd

Kom je voor een onderzoek of een operatie naar ons toe? Dan moet je soms een dagje in het ziekenhuis blijven. Je mag dan vaak aan het eind van de dag weer naar huis en je hoeft dus niet te blijven slapen.

Je mag één of twee mensen meenemen als je naar het ziekenhuis komt. Bijvoorbeeld je papa en/of mama.

Verpleegafdeling Kind en Jeugd

Soms moet je wat langer in het ziekenhuis blijven en dus ook één of meerder nachtjes bij ons slapen. Wat fijn is om te weten: je papa of mama mag dan bij jou blijven slapen in ons ziekenhuis. Je papa of mama mag ook met jou mee ontbijten.

Jouw ouders zien we niet als ‘bezoek’ en zijn dus altijd welkom. Broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom, maar dan tijdens onze bezoekuren.

Wat neem je mee naar ons ziekenhuis?

  • Vergeet niet een schone pyjama, een leuk boek of speelgoed en natuurlijk je favoriete knuffel mee te nemen.
  • Je kunt het beste dure spullen thuislaten. Dan kunnen ze ook niet beschadigen of kwijtraken als je in het ziekenhuis bent.

Als je op onze afdeling bent

  • Op onze afdeling hebben we 2 zalen met 4 bedden voor kinderen die voor een dagopname komen. Dus je kunt ook met andere kinderen op de kamer liggen.

Als je weer naar huis mag

De dokter vertelt je wanneer je weer naar huis mag. Soms komt de dokter nog bij je langs. De verpleegkundige (die noem je ook wel: zuster) vertelt jou wat je thuis wel en niet mag doen. Omdat de dokter graag wil zien hoe het met je gaat, wordt er een afspraak gemaakt om nog een keertje op bezoek te komen in het ziekenhuis.

Beterboek voor kinderen op KNO dagverpleging

Een ziekenhuisopname is voor kinderen een spannende gebeurtenis. Je komt in een onbekende omgeving terecht en je doet veel nieuwe indrukken op. Dat kan zorgen voor onrust en onzekerheid. Met de juiste zorg en voorlichting kan je op je gemak worden gesteld. Het BeterBoek, een educatieve uitgave van Mateau, bieden we gratis aan aan kinderen op de KNO dagverpleging. Dit boek legt uit wie je ontmoet in het ziekenhuis en waarom je een bepaald onderzoek of een bepaalde operatie krijgt. Zo raak je vertrouwd met de omgeving, waardoor je de onderzoeken en behandelingen minder spannend vindt.

Contact met Verpleegafdeling en Dagopname Kind en Jeugd Apeldoorn?

  • Ons telefoonnummer: 055 – 581 15 75 (Dagopname en Kinderdagverpleging).
  • Uw looproute in ons ziekenhuis: 40
Complementary Content
${loading}
Scroll