Hoe bereidt u uw kind voor... (Gelre Apeldoorn) | Gelre ziekenhuizen
alert
Openingstijden en bezoektijden Hemelvaart en Pinksteren 2024

Voor meer informatie over openingstijden en bezoektijden tijdens Hemelvaart en Pinksteren: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Hoe bereidt u uw kind voor... (Gelre Apeldoorn)

…op een prik of een infuus?

Kind en Ziekenhuis heeft voor kinderen die geprikt moeten worden of een infuus gaan krijgen een app ontwikkeld: de Prik! app. Niet alleen wordt door het spelen met deze app duidelijk wat er gebeurt bij een bloedafname, infuus of injectie, ook leert uw kind spelenderwijs hoe hij of zij er zelf voor kan zorgen dat het zo prettig mogelijk verloopt.

De ervaring leert dat vooral kinderen in de leeftijdscategorie 3-8 jaar baat hebben bij gebruik van de app. Echter, ook oudere kinderen en volwassenen met prikangst kunnen het plezierig vinden om zich middels de app voor te bereiden op de bloedafname, infuus of injectie.

De Prik! app is gratis te downloaden op tablet, laptop of mobiele telefoon. U vindt de app in de Apple App Store en in de Google Play store.

…op een operatie?

Komt uw kind voor een operatie naar ons ziekenhuis in Apeldoorn? Dan is het belangrijk uw kind goed voor te bereiden op de operatie. Dat helpt bij het verwerken van de operatie en eventuele nare ervaringen. Hieronder leest u informatie om uw kind voor te bereiden op een operatie, specifiek voor locatie Apeldoorn.

Voorbereiding operatie in Gelre Apeldoorn

"Mijn collega’s en ik helpen u en uw kind graag bij deze voorbereiding. Daarom bent u van harte welkom op onze speciale informatiemiddag. U kunt dan een kijkje nemen op de afdeling en kennismaken met mij en mijn collega’s. Ook kunt u al uw vragen stellen. Samen bekijken we een voorlichtingsfilm. Deze film laat zien hoe alles rondom de operatie gaat. Daarna heeft u een afspraak bij de anesthesist. Dat is de dokter die vertelt hoe het in slaap brengen (narcose) tijdens de operatie gaat. Zo weet u wat u kunt verwachten voor, tijdens en na de operatie.”

Leonie Burrekers, pedagogisch medewerker

Voorlichtingsfilms operatie Gelre Apeldoorn

Wilt u uw kind verder voorbereiden op de operatie? Bekijk dan samen een van onderstaande voorlichtingsfilms.

Helpend taalgebruik voor kind bij ingreep

Kind en Ziekenhuis heeft ook een folder gemaakt voor ouders waarin u kunt lezen wat u als ouder kunt doen om uw kind te helpen.

Complementary Content
${loading}
Scroll