Medische psychologie | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Medische Psychologie

Wordt u bij Gelre behandeld voor lichamelijke klachten? En ontwikkelt u door uw lichamelijke klachten of de behandeling daarvan ook psychische klachten? Dan kan uw behandelend arts u doorverwijzen naar ons team Medische Psychologie.

Psycholoog voert gesprek met patiënt

Wat zijn psychische klachten?

Bij psychische klachten kunt u denken aan een trauma, angststoornis, PTSS of copingsproblemen (omgang met problemen of stress). Deze klachten kunt u bijvoorbeeld ontwikkelen bij een chronische ziekte als diabetes of ernstige ziekte als kanker. Maar deze klachten kunnen bijvoorbeeld ook ontstaan tijdens een zwangerschap of na een bevalling.

Voor deze combinatie van lichamelijke en psychische uitdagingen bieden uw behandelend arts en onze psycholoog u hulp.

Zo gaat ons team Medische Psychologie voor Volwassenen te werk

Een gerichte en direct aanpak van het belangrijkste probleem

Uw therapie begint met een intakegesprek met onze psycholoog. Na het stellen van de diagnose, stemmen we een passende behandeling met u af. Ons doel van de behandeling is het gericht en direct aanpakken van het belangrijkste probleem. De behandeling is meestal kort: zo’n 4 tot 10 sessies.

Het kan natuurlijk zijn dat tijdens of na uw behandeling blijkt, dat dit niet de gewenste resultaat geeft. Dan kan onze psycholoog u – natuurlijk in overleg met u – doorverwijzen naar onze afdeling Psychiatrie.

Mevrouw E. Mintjes, klinisch psycholoog

U kunt snel bij ons terecht, parallel aan uw lichamelijke behandeling

Voor uw psychische zorg kunt u snel - en parallel aan uw lichamelijke behandeling - terecht bij ons team van psychologen. Het is onze missie om uw psychisch welzijn te verbeteren. We zien ook een preventieve (voorkomende) taak voor onszelf: we willen verergering en terugkeren van uw psychische klachten voorkomen.

Samen met u en onze collega-arts die u naar ons doorverwijst, willen we toe naar ‘positieve gezondheid‘. Daar bedoelen we mee: dat u in de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen die het leven u biedt, uw eigen vermogen ervaart om u aan te passen en zelf regie te voeren.

Mw. E. Mintjes, Klinisch psycholoog

Afspraak

U komt op afspraak op onze polikliniek na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar onze poli. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met Medische Psychologie?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 196
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 82 35 (keuze 2)
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 147
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 0575 - 59 29 12
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll