Psychiatrie | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Psychiatrie

Heeft u een lichamelijke aandoening of ziekte en ontwikkelt u daardoor ook psychische klachten? Dan kunt u in ons ziekenhuis terecht voor zowel uw lichamelijke als psychische zorg.

Wat zijn psychische klachten?

Bij psychische klachten kunt u denken aan een depressie, dwangstoornis of bijvoorbeeld ALK: Aanhoudende Lichamelijke Klachten. Een voorbeeld van ALK is chronische vermoeidheid of chronische pijn. Voor deze problemen biedt onze afdeling Psychiatrie u hulp.

Verschillende vormen van psychische zorg op afdeling Psychiatrie

Als u psychische hulp krijgt van ons team Psychiatrie, kan dit op verschillende manieren: op onze polikliniek Psychiatrie, in deeltijd of tijdens een opname op onze verpleegafdeling de Medisch Psychiatrische Unit (MPU). Tijdens uw intakegesprek schat onze psychiater in welke vorm van zorg het beste bij uw situatie past.

Tijdens uw behandeling werkt onze psychiater samen met andere zorgverleners. Bijvoorbeeld met onze sociaal psychiatrisch verpleegkundige, psycholoog of onze ambulant psychiatrisch verpleegkundige.

Het kan natuurlijk zijn dat tijdens of na uw behandeling blijkt, dat dit u niet het gewenste resultaat brengt. Dan kan onze psychiater u – natuurlijk in overleg met u – doorverwijzen naar onze afdeling Medische Psychologie voor Volwassenen voor specifieke therapie.

Is spoedopname nodig?

Dit gaat via uw huisarts of de crisisdienst van GGNET. Buiten kantooruren belt u: 088 580 8001.

Afspraak

U komt op afspraak op onze polikliniek na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar onze poli. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Portret van psychiater Geerdinck

Wij zijn er trots op dat wij deze kamers aan kunnen bieden aan moeders met een psychiatrische aandoening

Op onze afdeling hebben wij een Moeder Baby Unit. Speciaal voor moeders met een psychiatrische aandoening. Het unieke van deze unit is dat we moeder en baby samen op één afdeling, in een eigen kamer opnemen. Dankzij deze inrichting kan de moeder haar behandeling krijgen én bij haar kindje blijven. Zo stimuleren we de hechting tussen moeder en baby zo optimaal mogelijk.
In Nederland zijn er maar 4 ziekenhuizen met dit aanbod. Daarom komen moeders uit het hele land naar ons toe. Wij zijn er trots op dat wij deze kamers aan kunnen bieden.

Psychiater Geerdinck

Contact met Psychiatrie?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 196
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 82 35
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

Di 8.30 - 11.30 uur
call

Zo bereikt u ons

Bel 055 - 581 87 30
parking

Route en parkeren

Willem Tellstraat 17F
8162 ET Epe

Complementary Content
${loading}
Scroll