Psychologische onderzoeken – Onderzoeken | Gelre Ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Psychologische onderzoeken bij volwassenen

Bij een psychologisch onderzoek krijgt u een aantal testen. Hiermee kunnen we uitspraken doen over uw persoonlijkheid en hoe het met u gaat. Er zijn verschillende psychologische testonderzoeken.Welk soort onderzoek we bij u doen, hangt af van de vraag van uw specialist of psycholoog of uw eigen hulpvraag.

Hoe verloopt het testonderzoek?

Voordat het testonderzoek start, heeft u altijd eerst een gesprek met de psycholoog. Samen bespreekt u hoe het onderzoek verloopt en waarom u het onderzoek krijgt. Tijdens het onderzoek geeft de psychodiagnostisch medewerker u allerlei vragen en opdrachten. Deze variëren in onderwerp en moeilijkheid. Het kan ook zijn dat u enkele vragenlijsten moet invullen. Het onderzoek bestaat uit minimaal 1 afspraak van 2 uur. Soms plannen we nog een extra afspraak in.

De uitslag

De psychodiagnostisch medewerker rapporteert de resultaten aan de psycholoog. Die beoordeelt de resultaten en bespreekt deze met u. Het kan ook zijn dat de psycholoog de resultaten naar de specialist stuurt die u heeft doorverwezen. Als het nodig is, starten we een behandeling. Of we verwijzen u door naar een andere specialist.
Complementary Content
${loading}
Scroll