Web Content Viewer
ActionsPolikliniek Pijnbestrijding
Soms heeft u al langere tijd pijnklachten. Als u bij één of meerdere specialisten bent geweest maar de oorzaak van uw pijnklachten niet weg is, dan kunt u worden verwezen naar de Polikliniek voor Pijnbestrijding. Onze afdeling wordt ook wel de Pijnpoli genoemd. Op onze Polikliniek probeert ons pijnteam u zo goed en compleet mogelijk te behandelen. Alle pijnbehandelingen vinden in Apeldoorn plaats.
Direct naar:
Web Content Viewer
ActionsHet pijnteam
Langdurige pijn heeft vaak een negatieve invloed op meerdere gebieden: uw humeur, werk, relaties en uw fit voelen. Daarom bestaat ons pijnteam uit meerdere zorgverleners: een anesthesioloog-pijnbestrijder, een gespecialiseerde verpleegkundige, een medisch of klinisch psycholoog, een maatschappelijk werker, een fysiotherapeut. Daarnaast maken soms een revalidatiearts of andere specialisten deel uit van het team.
Betere kwaliteit van leven voor patiënten door VR-game
In Gelre zijn we continu bezig om op innovatieve wijze de zorg voor de patiënt te verbeteren. Een mooi voorbeeld hiervan is de VR-bril die we gebruiken op de Pijnpoli om chronische pijn te bestrijden. Wereldwijd heeft namelijk naar schattig één op de vijf mensen last van chronische pijn. Eén van die mensen is Jacques uit Zutphen. Lees hier zijn verhaal.
Zelfsturende neurostimulator
Patiënten die moeten leven met chronische pijn kunnen nu behandeld worden met een nieuwe technologie, een zelfsturende neurostimulator. De behandeling zorgt ervoor dat de chronische pijn zo goed als weg is. Een innovatieve stap in de behandeling van neuromodulatie is dat het systeem zich aanpast aan signalen van het ruggenmerg bij alle houdingen en bewegingen van de patiënt, voor een optimaal resultaat.
Neuromodulatie is een behandeling bij chronische pijn waarbij de zenuwbanen in het ruggenmerg met elektrische stroompjes worden geprikkeld. De anesthesioloog-pijnbestrijder plaatst bij de patiënt twee elektrodes dichtbij het ruggenmerg. De elektrodes geven elektrische stroompjes af. Hiermee veranderen de signalen die het ruggenmerg naar de hersenen stuurt. Met een app, die de patiënt ook zelf kan bedienen, worden de signalen geregistreerd en zo wordt de pijnbestrijding van moment tot moment aangepast. Lees hier meer over de neurostimulator.
Contact met _paginatitel_?
ActionsContact met Polikliniek Pijnbestrijding?
Onze spreekuren
Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uurUw looproute in ons ziekenhuis
Volg looproute 19Team van _paginatitel_
ActionsWeb Content Viewer
ActionsWeb Content Viewer
ActionsPatiëntenfolders van Polikliniek Pijnbestrijding
In onze patiëntenfolders leest u uitgebreide informatie.