Dialysecentrum | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Dialysecentrum

In ons dialysecentrum begeleiden wij mensen met nierfalen. Nefrologen (specialisten die patiënten met nierziekten behandelen), verpleegkundigen, diëtisten en een maatschappelijk werker staan op de nierwijzer poli voor u klaar met adviezen om verdere afname van de nierfunctie te voorkomen. Ook bereiden wij u op de nierzorg voor op een eventuele nierfunctie vervangende therapie. 

Patient aangesloten op dialyseapparaat
Arts schudt de hand van oudere patiënt die is aangesloten aan dialyse.

Dialyse bij oudere nierpatiënten

“Als je ziek wordt en je moet besluiten nemen over je behandeling, dan is dat best moeilijk. Zeker als je al op leeftijd bent. Niet dat de patiënt niet weet wat belangrijk is, maar hij heeft volledige informatie nodig om de juiste afwegingen te kunnen maken. Daarbij is de hulp en expertise van geriatrie heel waardevol. Veel mensen denken dat een geriater de dokter voor mensen met dementie is. Maar ons werkgebied is veel breder dan dat.”

Op onze dialyse afdeling bieden wij patiënten die een nierfunctievervangende therapie nodig hebben verschillende dialysebehandelingen aan. Op de nierwijzer wordt er gekeken of u in aanmerking komt voor een transplantatie. Dit besluit kan ook worden genomen wanneer u al aan het dialyseren bent. Tenslotte kan u er voor kiezen om niet te gaan dialyseren, dit wordt ook wel conservatieve therapie genoemd. Ook wanneer u kiest voor conservatieve behandeling (geen nierfunctie vervangende therapie), bieden wij u een zo optimaal mogelijke behandeling, inclusief begeleiding.

U leest er meer over onder het tabblad Onderzoeken en behandelingen, onderaan deze pagina. 

Vakantiedialyse

Bent u in onze regio voor vakantie, zakenreis of familiebezoek? Dan bent u voor hemodialyse van harte welkom in ons centrum. Om een plaats te reserveren, vult u het aanvraagformulier vakantiedialyse in. Als we uw gegevens hebben ontvangen, nemen we de aanvraag in behandeling.

Nierwijzer-polikliniek

Als u gaat kiezen voor een nierfunctie-vervangende therapie, roept dit ongetwijfeld veel vragen op. Wat houdt deze behandeling precies in? Waar voel ik me straks het prettigst bij? Wat past straks het beste bij mijn leven? Om hierover een weloverwogen beslissing te nemen, is goede informatie een belangrijke voorwaarde. U staat als patiënt centraal. Hiervoor hebben wij de Nierwijzer-polikliniek.

Lees ook


Contact met Dialysecentrum?

door

Onze spreekuren

Ma t/m zo 0.00 - 24.00 uur (muv zo 15.45 - 21.30 uur)
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 118
call

Zo bereikt u ons

Bel 055 - 581 88 10
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

Complementary Content
${loading}
Scroll