Thuishemodialyse – Behandelingen | Gelre Ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Thuishemodialyse

Bij hemodialyse zuivert een kunstnier uw bloed van afvalstoffen, zout en vocht omdat uw eigen nieren dat niet meer goed kunnen. Dat kan een aantal keer per week in het ziekenhuis. Sommige mensen doen dat liever thuis. Dat heet dan thuishemodialyse.

Wat is thuishemodialyse?

Thuishemodialyse is dezelfde hemodialyse behandeling als in het centrum. Het enige verschil is dat niet in het dialysecentrum dialyseert maar in uw eigen huis of zorginstelling. U bepaalt zelf, in overleg met de nefroloog, of u kiest voor thuishemodialyse. Iedereen met een goede toegang tot de bloedbaan en een stabiele dialyse is in principe geschikt voor deze behandeling

Thuishemodialyse met partner /mantelzorger

Bij thuishemodialyse kan u worden opgeleid om de dialysebehandeling samen met uw partner/mantelzorger uit te voeren( hij of zij hoeft geen medische achtergrond te hebben.) Ook hoeft degene niet bij u in huis te wonen. Het kan een familielid, vriend of buurman zijn.

Solo-thuisdialyse

Als u ervaren bent een de dialyse zelf kunt doen, kunt u thuis alleen dialyseren. Om dat te bereiken doet u eerst ervaring op met een verpleegkundige.

Thuishemodialyse met Dianet

U kunt thuis hulp krijgen van een dialyseverpleegkundige van Dianet. Degene ondersteunt u waar nodig en blijft de hele behandeling bij u. Vindt uw dialysepartner 3 keer in de week u helpen te veel? Dan kunt u kiezen voor een combinatie tussen uw dialysepartner en de verpleegkundige van Dianet.

Dialyse in de HUB

Kunt of wilt u niet thuis dialyseren? Maar wilt u wel graag dialyseren in de buurt van uw huis, dan is dialyseren in een HUB misschien iets voor u. Voor meer informatie, zie https://www.dianet.nl/dialysehubs

Dialyse Centrum Apeldoorn werkt samen met Dianet, www.dianet.nl. Dit is een ervaren dialysecentrum op het gebied van thuishemodialyse.


Complementary Content
${loading}
Scroll