Centrum hemodialyse overdag | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Centrum hemodialyse overdag

Bij hemodialyse worden afvalstoffen door een machine uit het bloed verwijderd. Dit gebeurt door middel van een kunstnier, een shunt en spoelvloeistof. Deze dialyse kan thuis plaatsvinden, maar ook bij ons in het centrum. Als de dialyse bij ons in het ziekenhuis plaatsvindt in de ochtend of middag dan noemen wij dat Centrum hemodialyse overdag. Het is van een aantal factoren afhankelijk zoals de werking van uw nieren, hoe vaak en hoe lang u moet dialyseren. Dit wordt in overleg met u door de nefroloog bepaald.

Vaste dagen en vaste tijden

De meeste dialysepatiënten komen 3 keer per week en dan 4 uur per keer bij ons in het centrum dialyseren. Dit is op vaste dagen en vaste tijden.

Dagen:

  • maandag, woensdag en vrijdag
  • dinsdag, donderdag en zaterdag

Tijden:

  • 's ochtends kunt u starten vanaf 07.50 uur
  • 's middags kunt u starten vanaf 14.20 uur

Daarnaast is er om de dag-dialyse. Dit betekent dat u 4 keer per week dialyseert en 1 keer per 2 weken op zondag.

Afspraken

Heeft u een andere afspraak op uw dialyse dag of - tijd, dan kunt u met de dialyseverpleegkundige overleggen over een andere dialyse dag of - tijd. Omdat u al meerdere malen per week naar het ziekenhuis moet, proberen we andere afspraken die u in het ziekenhuis heeft op uw dialyse dag te plannen.

Bloedafname voor andere doeleinden

Is het nodig dat er bij u bloed moet af worden genomen voor andere artsen? Dan kan dit gedaan worden op de dialyse afdeling. Neem dan het bloedafname formulier mee naar de afdeling en dan kan de dialyseverpleegkundige uw bloed afnemen bij de dialyse. Dan hoeft u niet extra naar het laboratorium om geprikt te worden.

Complementary Content
${loading}
Scroll