Bekkenbodemcentrum | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Bekkenbodemcentrum

Ongewild urineverlies bij inspanning of vaak aandrang om te plassen, ongewild verlies van ontlasting of pijn bij het vrijen: het zijn klachten die samen kunnen hangen met uw bekken. Het Bekkenbodemcentrum is er voor mannen en vrouwen.

Vrouw met ongewild urineverlies en vaak aandrang om te plassen

Van meerdere kanten bekeken

In het Bekkenbodemcentrum werken verschillende zorgverleners samen: een uroloog, een gynaecoloog, een chirurg, een arts-seksuoloog, een continentieverpleegkundige, een obstetrie- & gynaecologieverpleegkundige en een bekkenfysiotherapeut. Door uw klachten vanuit meerdere kanten te bekijken, zijn we in staat een goed behandeladvies te geven.

Trainen van uw bekken

De spieren van uw buik, bekken en lage rug spelen een belangrijke rol bij uw houding en bewegen. Daarnaast hebben deze spieren een belangrijke taak bij het plassen, poepen (ontlasten) en vrijen. Klachten in dit gebied komen voor bij vrouwen en mannen, van jong tot oud. Mogelijk zijn uw klachten te verhelpen met bekkenfysiotherapie. U doet dan bekkenbodemoefeningen en traint uw bekkenbodemspieren.

Afspraak

U komt op afspraak op ons Bekkenbodemcentrum na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar onze poli. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met Bekkenbodemcentrum

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 33
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 19 20
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 23
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 59 28 16
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll