Bezoekregels | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Bezoekregels

Gaat u op bezoek bij een patiënt in Gelre ziekenhuizen? Houdt u zich dan alstublieft aan onze 'huisregels' voor bezoekers.

Let op: wij hanteren andere huisregels voor bezoek vanwege het coronavirus.

Aantal bezoekers per patiënt

Let op! Aangepast beleid. Bekijk ons actuele bezoekbeleid.

Het is voor de patiënt fijn om bezoek te ontvangen, maar het kan ook vermoeiend zijn. Daarom zijn er maximaal twee bezoekers per bed toegestaan (tot nader bericht is dit niet toegestaan). Verder vragen wij u het bezoek kort te houden. Overleg met de patiënt (of contactpersonen) wanneer het bezoek schikt. Als de situatie van de patiënt het toelaat, kunt u met de patiënt naar het dagverblijf, de centrale hal of naar het bezoekersrestaurant.
Goed om te weten: De zorg voor de patiënt gaat altijd voor bezoek. Dit betekent dat artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners hiervoor de ruimte moeten krijgen. Houdt u hier rekening mee tijdens uw bezoek.

Contactpersonen van de patiënt

In verband met de privacy van de patiënt geeft het ziekenhuis informatie over de gezondheidstoestand alleen aan de contactpersonen van een patiënt door. De patiënt wijst zelf de contactpersonen aan. De patiënt bepaalt ook welke informatie het ziekenhuis wel of niet aan de contactpersonen geeft. Het ziekenhuis belt de contactpersonen bij eventuele calamiteiten. De naam en het telefoonnummer van de contactpersonen zijn verder bij de verpleging bekend.

Wat mag u meenemen voor de patiënt?

  • Vanuit hygiëneoverwegingen zijn planten en bloemstukken met potgrond op de verpleegkamers niet toegestaan. Bloemen zijn wel toegestaan. Op de afdelingen Intensive Care en Hartbewaking (Cardio Care) zijn zowel bloemen als planten niet toegestaan.
  • Er is op de afdelingen weinig ruimte om etenswaren te bewaren. Beperk het meenemen van etenswaren daarom tot fruit, koude snacks of dranken in éénpersoons verpakkingen. Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor de etenswaren die door bezoek worden meegebracht en direct worden geconsumeerd (zonder tussenkomst van een ziekenhuismedewerker). Het ziekenhuis is wel verantwoordelijk voor alle meegebrachte etenswaren, die op een later tijdstip worden geconsumeerd (mits deze voldoende gekoeld en verpakt zijn).

Dieren en hulphonden

Dieren zijn in het ziekenhuis niet toegestaan. Wilt u op bezoek komen en heeft u een hulphond nodig om bij het ziekenhuis te komen? Neem dan eerst contact op met de patiënt die u wilt bezoeken. Hij/zij overlegt dan met de verpleegkundige of dit op het gewenste bezoekmoment mogelijk is.

Roken

In Gelre ziekenhuizen geldt een algemeen rookverbod, zoals in alle openbare gebouwen. Buiten zijn specifieke plekken/ruimtes waar roken wel is toegestaan.

Mobiele telefonie

Mobiele telefoons (type GSM) kunnen medische apparatuur verstoren. Daarom verzoeken we u het gebruik van mobiele telefoons zoveel mogelijk te beperken. Voor mobiel bellen gelden de volgende huisregels:

  • In afdelingen en ruimten met een verbodsticker geldt een verbod op het gebruik van een mobiele telefoon. Bij het betreden van zo'n ruimte moet u uw mobiele telefoon volledig uitschakelen.
  • Voor alle overige ruimten geldt dat u altijd een minimale afstand van 1 meter moet houden, ten opzichte van medische apparatuur.
  • Mobiel en vast bellen: veroorzaak geen overlast voor anderen.
  • Mobiel en vast bellen: bel niet voor 8.00 uur of na 21.00 uur, of tijdens de rusttijd tussen 12.30 en 13.30 uur.
Complementary Content
${loading}
Scroll