Bezoekregeling | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Bezoekregeling

U bent van harte welkom om uw naaste te bezoeken in ons ziekenhuis. Er gelden een aantal bezoekregels. We vertrouwen erop dat u zich aan deze regels houdt:

 • U komt op bezoek tijdens onze bezoektijden en houdt zich aan het maximaal aantal bezoekers per patiënt: 2 bezoekers per bezoekmoment. Een aantal afdelingen heeft een afwijkende bezoekregeling zoals de Intensive Care, die vindt u op de pagina bezoektijden.
 • Wij vragen u niet op bezoek te komen als u griepachtige klachten (hoesten, niezen en/of benauwdheid) en/of koorts heeft of als u positief test op COVID-19. Heeft u zelf geen klachten, maar heeft u een COVID-19 positieve huisgenoot? Dan vragen we u voorafgaand aan uw bezoek een COVID-19 zelftest te doen. Is deze test negatief, dan mag u wel op bezoek komen. Is deze test positief, dan komt u niet op bezoek en volgt u de landelijke COVID-19 richtlijnen.
 • Geef elkaar de ruimte, afstand houden is veilig.
 • U houdt zich aan onze huidige bezoekregeling (lees hieronder) en onze huisregels en onze corona maatregelen.

1 bezoeker zit bij patiënt aan het bed op de verpleegafdeling

Komt u op bezoek?

Houd dan rekening met onze huidige 'bezoekregels'

 • Maandag t/m zondag en feestdagen: 
  Op de meeste verpleegafdelingen gelden de standaard bezoektijden in de middag en avond passend bij de huidige bezoekregels.
 • Bezoekt u een patiënt met (verdenking op) het coronavirus? Dan moet u persoonlijke beschermingsmiddelen dragen. Bekijk onderstaande film voor de instructie van het aan- en uitdoen van deze kleding, die aanwezig is op de afdeling.
 • Er mag geen bezoek mee naar de afdelingen Dagbehandeling en Dagverpleging. Uitzondering hierop is de Dagverpleging oncologie. In Apeldoorn mag er 1 bezoeker mee tijdens de dagbehandeling op A8. En in Zutphen mag er 1 bezoeker mee bij de 1e kuur. Op andere momenten mag er geen bezoek mee.
  U mag meelopen met uw naaste tot aan de afdeling. Daar kunt u afscheid nemen en daarna kunt u naar huis. U krijgt telefonisch bericht wanneer u uw naaste weer kunt ophalen.
 • Voor bezoek aan baby’s/kinderen en aan stervende patiënten geldt:
  Dit gaat in overleg met de verpleegafdeling en de vaste contactpersoon van de patiënt.

Bekijk hier de bezoekmomenten (bezoektijden) van onze afdelingen en alle afwijkingen hierop

Bekijk hier de film: Instructie aan en uit doen beschermende kleding bij bezoek van een patiënt met (verdenking op) corona (COVID-19).


Complementary Content
${loading}
Scroll