alert
Corona

Ons laatste nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden rondom corona: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Bezoekregeling

U bent van harte welkom om uw naaste te bezoeken in ons ziekenhuis. Er gelden op dit moment een aantal voorwaarden. We vertrouwen erop dat u daarnaar handelt:

  • Kom alleen als u géén griepachtige klachten (hoesten, niezen en/of benauwdheid) en/of koorts heeft en uw eventuele huisgenoten ook géén griepachtige klachten en/of koorts hebben. Als dat wel het geval is, vragen wij u om niet op bezoek te komen bij uw naaste.
  • U draagt een mondneusmasker in de publieke binnenruimtes in Gelre.
  • U komt alléén op bezoek bij uw naaste en blijft maximaal 1 uur.
  • U komt op bezoek tijdens onze bezoekmomenten (Bekijk hier de bezoektijden van de verschillende afdelingen).
  • U houdt zich aan onze huidige bezoekregeling (lees hieronder) en onze huisregels.

1 bezoeker zit bij patiënt aan het bed op de verpleegafdeling

Komt u op bezoek?

Houd dan rekening met onze huidige 'bezoekregels'

  • Maandag t/m zaterdag: op de meeste verpleegafdelingen zijn er dan 2 bezoekmomenten. Per bezoekmoment mag er 1 bezoeker komen voor maximaal 1 uur. In het avondbezoekmoment is dat bijvoorbeeld tussen 18.00 en 19.00 uur of tussen 18.30 en 19.30 uur.
  • Zon- en feestdagen: op de meeste verpleegafdelingen mag de patiënt op zon- en feestdagen gedurende het bezoekmoment 2 bezoekers ontvangen, maar niet tegelijkertijd. De 2 bezoekers moeten na elkaar komen, op verschillende tijdstippen. Elke bezoeker mag maximaal 1 uur blijven. Bijvoorbeeld op zondag komt de ene bezoeker van 15.00 tot 16.00 uur en een andere bezoeker van 17.00 tot 18.00 of van 18.00 tot 19.00 uur.
  • Voor een patiënt met (verdenking op) het coronavirus geldt dat er 1 keer per dag 1 bezoeker mag komen. Ook hier geldt dat u als bezoeker maximaal 1 uur mag blijven binnen het geldende bezoekmoment van de afdeling. Uitzonderingen hierop zijn de Intensive Care en Cardio Care Unit in Zutphen. Patiënten met het coronavirus op deze 2 afdelingen mogen 1 keer per dag 2 bezoekers ontvangen. Tijd is in overleg met de verpleging. 
  • Er mag geen bezoek mee naar de afdelingen dagbehandeling en dagverpleging. U mag meelopen met uw naaste tot aan de afdeling. Daar kunt u afscheid nemen en daarna kunt u naar huis. U krijgt telefonisch bericht wanneer u uw naaste weer kunt ophalen.
  • Voor bezoek aan baby’s/kinderen en aan stervende patiënten geldt: dit gaat in overleg met de verpleegafdeling en de vaste contactpersoon van de patiënt.

Bekijk hier de bezoekmomenten (bezoektijden) van onze afdelingen en alle afwijkingen hierop

Complementary Content
${loading}
Scroll