Huisregels | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Huisregels

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in ons ziekenhuis. Om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, gelden in ons ziekenhuis een aantal richtlijnen en huisregels. 

Vrouw op bezoek bij haar man in het ziekenhuis
Lees verderarrow

Aantal bezoekers per patiënt

Het is voor de patiënt fijn om bezoek te ontvangen, maar het kan ook vermoeiend zijn. Per bezoekmoment mogen er maximaal 2 bezoekers per patiënt komen. Overleg met de patiënt of contactpersonen of het bezoek schikt. U komt in ieder geval tijdens een van de bezoekmomenten. Bekijk hier de bezoektijden van de verschillende afdelingen.

Wij vragen u niet op bezoek te komen als u griepachtige klachten (hoesten, niezen en/of benauwdheid) en/of koorts heeft of als u positief test op COVID-19. Heeft u zelf geen klachten maar heeft u een COVID-19 positieve huisgenoot? Dan vragen we u voorafgaand aan uw bezoek een COVID-19 zelftest te doen. Is deze test negatief, dan mag u wel op bezoek komen. Is deze test positief, dan komt u niet op bezoek.

Goed om te weten:
De zorg voor de patiënt gaat altijd voor bezoek. Dit betekent dat artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners hiervoor de ruimte moeten krijgen. Houdt u hier rekening mee tijdens uw bezoek.

Contactpersonen van de patiënt

In verband met de privacy van de patiënt geeft het ziekenhuis informatie over de gezondheidstoestand alleen aan de contactpersonen van een patiënt door. De patiënt wijst zelf de contactpersonen aan. De patiënt bepaalt ook welke informatie het ziekenhuis wel of niet aan de contactpersonen geeft. Het ziekenhuis belt de contactpersonen bij eventuele calamiteiten. De naam en het telefoonnummer van de contactpersonen zijn verder bij de verpleging bekend.

Wat mag u meenemen voor de patiënt?

  • Vanuit hygiëneoverwegingen zijn planten en bloemstukken met potgrond op de verpleegkamers niet toegestaan. Bloemen zijn wel toegestaan.
  • Op de afdelingen Intensive Care en Hartbewaking (Cardio Care) zijn zowel bloemen als planten niet toegestaan. 
  • Er is op de afdelingen weinig ruimte om etenswaren te bewaren. Beperk het meenemen van etenswaren daarom tot fruit, koude snacks of dranken in éénpersoons verpakkingen.
  • Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor de etenswaren die door bezoek worden meegebracht en direct worden geconsumeerd (zonder tussenkomst van een ziekenhuismedewerker). Het ziekenhuis is wel verantwoordelijk voor alle meegebrachte etenswaren, die op een later tijdstip worden geconsumeerd (mits deze voldoende gekoeld en verpakt zijn).

Mobiele telefonie

Mobiele telefoons (type GSM) kunnen medische apparatuur verstoren. Daarom verzoeken we u het gebruik van mobiele telefoons zoveel mogelijk te beperken. Voor mobiel bellen gelden de volgende huisregels:

  • In afdelingen en ruimten met een verbodsticker geldt een verbod op het gebruik van een mobiele telefoon. Bij het betreden van zo'n ruimte moet u uw mobiele telefoon volledig uitschakelen.
  • Voor alle overige ruimten geldt dat u altijd een minimale afstand van 1 meter moet houden, ten opzichte van medische apparatuur.
  • Mobiel en vast bellen: veroorzaak geen overlast voor anderen.
  • Mobiel en vast bellen: bel niet voor 8.00 uur of na 21.00 uur, of tijdens de rusttijd tussen 12.30 en 13.30 uur.

Overzicht alle huisregels

Om uw bezoek of verblijf in ons ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken, vragen wij uw rekening te houden met al onze huisregels. U kunt hier onze huisregels bekijken. Hieronder staan een aantal specifieke huisregels verder uitgelegd.

Dieren en hulphonden

Dieren zijn in het ziekenhuis niet toegestaan.

Wilt u op bezoek komen en heeft u een hulphond nodig om bij het ziekenhuis te komen? Neem dan eerst contact op met de patiënt die u wilt bezoeken. Hij/zij overlegt dan met de verpleegkundige of dit op het gewenste bezoekmoment mogelijk is.

Roken

Gelre ziekenhuizen Apeldoorn en Zutphen zijn rookvrije ziekenhuizen. Ook op de buitenterreinen en in de binnentuinen mag niet worden gerookt. Dit geldt ook voor e-sigaretten (elektronisch).

Zowel in Apeldoorn als in Zutphen is er 1 rookgedoogzone voor patiënten en bezoekers. Wij vragen rokers om rekening te houden met niet-rokers. Alleen in de rookgedoogzone is roken toegestaan.

Cameratoezicht en monitoring

In Gelre ziekenhuizen hangen op diverse plekken camera's. Hier leest u waarvoor ze bedoeld zijn.

Complementary Content
${loading}
Scroll