Schouderklachten | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Schouderklachten

Heeft u last van uw schouder? Onze orthopedisch chirurgen hebben veel kennis en ervaring op dit gebied. Zij kunnen u onderzoeken en behandelen.

De schouder is de verbinding tussen uw bovenarm en de rest van uw lichaam. In de schouder zitten twee gewrichten: het glenohumerale gewricht en het AC-gewricht. Het glenohumerale gewricht zorgt dat uw bovenarm kan bewegen in de kom waar de schouder in ligt. Het is een kogelgewricht, net als uw heup . Het AC-gewricht zorgt ervoor dat uw schouder kan bewegen ten opzichte van uw rug.

Om de verschillende botten heen zit kraakbeen, dat ervoor zorgt dat uw schouder soepel kan bewegen. Het kraakbeen is ook een soort schokdemper. Daarnaast zitten er veel spieren en pezen in uw schouder.

Bij schouderklachten heeft u pijn in en rond uw schoudergewricht. Vaak is ook uw bovenarm pijnlijk.

Welke klachten kunt u hebben aan uw schouder?

U kunt verschillende klachten hebben aan uw schouder. Vaak heeft u daarbij veel pijn en kunt u uw arm niet goed bewegen. Soms straalt de pijn uit naar uw nek, bovenarm of hand. Overbelasting kan pijn aan uw schouder veroorzaken. Op oudere leeftijd is slijtage vaak de oorzaak van de klachten. Onze orthopedisch chirurgen stellen de oorzaak van de pijn vast en overleggen met u welke behandelingen mogelijk zijn.

Complementary Content
${loading}
Scroll