3D-simulatie schoudermodel – Onderzoeken | Gelre ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

3D-simulatie schoudermodel

Heeft u schouderklachten? Dan kan het zijn dat u een schouderprothese (kunstschouder) of een omgekeerde schouderprothese nodig heeft. Het is belangrijk dat deze prothese goed past. Daarom gebruiken we een 3D-simulatie om een precies beeld te krijgen van uw schouder. Zo kunnen we de operatie optimaal voorbereiden.

Hoe verloopt de 3D-simulatie?

Eerst maken we op de afdeling radiologie een CT-scan van uw schouder. Deze scan sturen we naar de leverancier van uw prothese. Op basis hiervan maakt de leverancier een 3D-print van uw schouder. Daarmee kan de orthopeed al voor de operatie uw schouder tot in detail bekijken en kan de optimale positie van de prothese bepaald worden. Ook worden er mallen gemaakt die perfect passen op uw schouder. Tijdens de operatie kan de orthopeed de optimale manier van boren uit de simulatie precies nadoen. En dankzij de mallen kunnen we de prothese optimaal plaatsen.


De uitslag

Binnen 6 weken nadat u te horen heeft gekregen dat u geopereerd moet worden, kunnen we uw schouder opereren. In de eerste week maken we de CT-scan. Dankzij de 3D-simulatie kunnen we de operatie daarna optimaal voorbereiden. We weten al precies hoe we moeten boren en hoe lang de schroeven moeten zijn. Uiteindelijk krijgt u hiermee een stabiele schouderprothese en kunt u na de operatie uw schouder beter bewegen.


Complementary Content
${loading}
Scroll