Resurfacing schouderprothese – Behandelingen | Gelre ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Openingstijden en bezoektijden Hemelvaart en Pinksteren 2024

Voor meer informatie over openingstijden en bezoektijden tijdens Hemelvaart en Pinksteren: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Resurfacing schouderprothese

U krijgt een kunstschouder als uw schouder bij het bewegen veel pijn doet door slijtage van het kraakbeen. Dit kan bijvoorbeeld komen door een ziekte, zoals reuma of een ongeval.

Er zijn 4 type kunstschouders:

Hieronder leggen we u meer uit over het plaatsen van een resurfacing schouderprothese.

Bij een resurfacing kunstschouder vervangen we alleen het oppervlak van de schouderkop. Dat kan als alleen de schouderkop versleten is en er niet teveel bot verloren is. Het voordeel is dat er voldoende bot overblijft als we de prothese in de toekomst moeten vervangen. Een resurfacing schouderprothese is meestal niet geschikt bij slijtage van het kraakbeen door reuma. Bij reuma is namelijk ook vaak de schouderkom aangetast. In bepaalde gevallen vervangen we bij deze ingreep toch het kommetje.

 

Hoe verloopt het plaatsen van een resurfacing schouderprothese?

U krijgt een volledige narcose. Soms verdoven we ook uw arm tegen pijn na de operatie. De operatie duurt 1 uur. Na 2 tot 3 dagen kunt u naar huis.

    

Hoe verloopt de revalidatie na het plaatsen van een resurfacing schouderprothese?

Na de operatie krijgt u een immobilizer. Dat is een soort mitella, waarmee we uw arm vastzetten tegen uw lichaam. De immobilizer mag na 6 weken weer af. U krijgt pijnstilling. Na een week begint u met fysiotherapie. Het herstel duurt meestal 6 tot 9 maanden.

Complementary Content
${loading}
Scroll