Uw verblijf | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Uw verblijf

Bent u of wordt u binnenkort opgenomen in Gelre ziekenhuizen? Op deze pagina leest u meer informatie over uw verblijf op een verpleegafdeling.

  • Zodra u op de verpleegafdeling bent gekomen, krijgt u een polsbandje om. Zo is het voor medewerkers altijd duidelijk wie u bent.
  • Al uw verpleegkundige gegevens worden samen met de aanwijzingen van de arts verzameld in het verpleegkundig dossier. Ook uw persoonlijke wensen staan hierin.
  • Alle gegevens over uw medische behandeling legt de arts vast in het medisch dossier.

Artsen en verpleegkundigen op de afdeling

Uw behandelend arts is eindverantwoordelijk voor uw medische behandeling. Hij of zij bespreekt met u welke onderzoeken worden gedaan en wat de voorgestelde behandeling inhoudt. Ook vertelt de arts u meer over het gebruik van geneesmiddelen, de operatie en bedrust.

Verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor de verpleegkundige zorg. Deze zorg gaat dag en nacht door. Zij wisselen elkaar dus regelmatig af. Soms krijgt u te maken met een gespecialiseerde verpleegkundige. Denk aan een diabetesverpleegkundige, oncologieverpleegkundige of stomaverpleegkundige.

  • Heeft u vragen over de verzorging en de gang van zaken op de afdeling? Stel ze dan aan de verpleegkundige.
  • Heeft u vragen over uw medische behandeling of gevolgen hiervan? Stel deze dan aan uw behandelend arts.

Opleidingsziekenhuis

Gelre ziekenhuizen is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat ook medewerkers in opleiding betrokken kunnen zijn bij uw behandeling en verzorging. Zij doen dit altijd onder verantwoordelijkheid van hun opleider. Afhankelijk van de opleiding is dat een arts, een verpleegkundige of andere medewerker. Wilt u niet behandeld worden door een medewerker in opleiding? Maak dit dan kenbaar aan uw behandelend arts.

Na de behandeling

Na de behandeling, operatie of het onderzoek komt u terug op de verpleegafdeling (soms met tijdelijke opvang op de intensive care als tussenstop) om te herstellen. Als u uit bed mag, kunt u ook tijdelijk de verpleegafdeling verlaten (tenzij anders is afgesproken). Er is een aantal voorzieningen in het ziekenhuis aanwezig, zoals een restaurant en diverse winkels. Meld wel uw afwezigheid bij een verpleegkundige, zodat u altijd opgeroepen kunt worden.

Complementary Content
${loading}
Scroll