Maaltijden | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Maaltijden

Bent u opgenomen op een verpleegafdeling in Gelre ziekenhuizen? Dan verzorgen wij drie keer per dag een maaltijd voor u.

Goede voeding is belangrijk voor een goed herstel. Op deze pagina ziet en leest u meer over de maaltijden in Gelre ziekenhuizen.


Broodmaaltijden (ontbijt en lunch)

Uw ontbijt en lunch bestaat uit een broodmaaltijd. Het assortiment is opgenomen in de broodserveerwagen. Vanuit deze broodserveerwagen kunt u verschillende voedingsmiddelen kiezen. Bijvoorbeeld verschillende soorten brood, vlees- kaas- en zoetbeleg, maar ook zuivel en diverse dranken.

Warme maaltijd

Op de dag van uw opname ontvangt u een menukaart met daarop ons aanbod van warme maaltijden. Naast de warme maaltijd kunt u kiezen uit één bijgerecht en één nagerecht. Heeft u een maaltijd besteld van de menukaart 'gemalen/vloeibaar'? Dan mag u twee nagerechten kiezen. De allergeneninformatie van onze maaltijden kunt u opvragen bij de voedingsassistent.

U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven tussen 09.00 en 15.00 uur via telefoonnummer 8833. Kunt u dit niet zelf, dan komt een roomservicemedewerker of voedingsassistent bij u langs om uw bestelling op te nemen.

De maaltijden worden geserveerd op de volgende tijden:

  • Ontbijt (broodmaaltijd) omstreeks 07.30 uur
  • Lunch (broodmaaltijd) omstreeks 12.00 uur
  • Avondmaaltijd (warm eten) op een door u gekozen tijdstip tussen 17.00 en 19.00 uur.

Volgt u een dieet? Laat dit dan zo snel mogelijk weten aan de voedingsassistent of verpleegkundige.

Eigen etenswaren

U bent zelf verantwoordelijk voor etenswaren die u of uw bezoek meeneemt als u deze direct nuttigt. Daarnaast kunt u de volgende etenswaren bewaren in de afdelingskoelkast van het ziekenhuis:

  • onder de 7°C gekoeld
  • in een afgesloten verpakking
  • voorzien van uw naam

Staat er geen houdbaarheidsdatum op het product? Dan moet u een sticker op het product plakken met daarop de datum waarop het product in de koelkast wordt gelegd. U kunt het aan de verpleegkundige vragen als u iets wilt gebruiken uit de afdelingskoelkast. Uw zelf meegebrachte voedsel kan vanuit hygiëneoverwegingen niet worden opgewarmd.

Belang voeding

Door ziekte loopt u het risico om ondervoed te raken. Dit heeft als gevolg dat het herstel minder snel gaat en dat uw verblijf in het ziekenhuis onnodig langer duurt. Ook kan het herstel na een operatie of de reactie op de behandeling niet optimaal zijn. Een goede voedingsinname is dus van groot belang. Om uw voedingstoestand zo optimaal mogelijk te krijgen of te houden kiest u voor voldoende variatie bij zowel de broodmaaltijden als de warme maaltijd. Loopt u een hoog risico op ondervoeding? Dan komt de diëtiste bij u langs.


Complementary Content
${loading}
Scroll