Aanmelden voor uw afspraak | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Aanmelden voor uw afspraak

Wanneer u als patiënt een afspraak heeft in Gelre ziekenhuizen krijgt u daarvan (digitaal) een bevestiging. Thuis kunt u zich op de afspraak voorbereiden in uw patiëntenportaal MijnGelre, uw persoonlijke online omgeving. U kunt bijvoorbeeld uw gegevens aanvullen, een folder lezen, een vragenlijst invullen of alvast online aanmelden voor uw afspraak.

Vooraf online aanmelden voor uw afspraak

In MijnGelre kunt zich vanaf 24 uur voor de afspraak online aanmelden, dit heet 'online inchecken'. Dat scheelt tijd op de dag van uw afspraak en u kunt meteen uw gegevens controleren en aanvullen. U hoeft zich dan niet eerst aan te melden bij de aanmeldzuil in de centrale hal van het ziekenhuis. Aanmelden voor een afspraak is alleen nodig voor afspraken op een polikliniek of onderzoeksafdeling, en in Gelre Apeldoorn ook voor de afdelingen Dagbehandeling C2 en D2 en Dagverpleging A8.

De dag van uw afspraak

Op de dag van uw afspraak gaat u naar Gelre ziekenhuizen:

Heeft u zich al online aangemeld via online inchecken op MijnGelre?

U krijgt dan een QR-code via e-mail. Neem deze uitgeprint of digitaal op uw mobiele telefoon mee. U kunt dan direct doorlopen naar de afdeling van uw afspraak. Daar scant u de QR-code bij de meldzuil. Zo weten wij dat u er bent. U kunt daarna plaatsnemen in de wachtkamer of u melden aan de balie, dat geeft de zuil aan.

Heeft u zich niet online aangemeld?

Dan meldt u zich eerst met uw identiteitsbewijs bij een van de aanmeldzuilen in de centrale hal. Dit hoeft alleen in Gelre Apeldoorn en Gelre Zutphen voor afspraken op een polikliniek of onderzoeksafdeling, en in Gelre Apeldoorn voor afdelingen Dagbehandeling C2 en D2 en Dagverpleging A8. Voor bloedafname meldt u zich aan bij de aanmeldzuil op afdeling Bloedafname zelf.

In het filmpje hieronder ziet u hoe dit werkt. Als u zich heeft aangemeld ontvangt u een dagticket met een QR-code. Daarmee loopt u naar de afdeling van uw afspraak. Daar scant u de QR-code bij de meldzuil op de afdeling van uw afspraak. Zo weten wij dat u er bent. U kunt plaatsnemen in de wachtkamer of u melden aan de balie, dat geeft de zuil aan.


De aanmeldzuil in de centrale hal

 • De aanmeldzuil in de centrale hal zal u eerst vragen naar een geldig identiteitsbewijs;
 • Kies op het scherm welk identiteitsbewijs u bij zich heeft;
 • Scan uw identiteitsbewijs volgens de instructies op het scherm;
 • De zuil toont nu uw gegevens. Zijn uw gegevens onjuist of onvolledig? Dan kunt u deze op de zuil wijzigen. Meer weten over hoe wij omgaan met uw gegevens? Kijk op de pagina over gegevensbescherming.
 • Klik op 'ga verder';
 • De zuil vraagt ook of de pasfoto van uw identiteitsbewijs overgenomen mag worden en toegevoegd aan uw gegevens.
  Maak uw keuze en klik op 'ga verder'.
 • Het scherm toont nu uw afspraak of afspraken voor de betreffende dag. Hierna wordt uw dagticket automatisch geprint;
 • Op uw dagticket zijn alle afspraken te zien die op die dag voor u zijn gepland;
 • Is het tijd om naar uw afspraak te gaan? Volg dan de route zoals aangegeven op het dagticket.
 • Komt u voor bloedafname? Dan meldt u zich aan bij de aanmeldzuil op afdeling Bloedafname.
 • Voor deze afdelingen hoeft u zich niet aan te melden bij de aanmeldzuil in de centrale hal:
  Laboratorium, Spoedeisende Hulp, Eerste Hart Hulp, verpleegafdeling opname voor meerdere dagen, audiciën/ audiologisch centrum; orthopedisch schoenmaker, Dermedicare en Medische Fotografie. En ook niet voor een afspraak bij GGNet of de GGD.

De meldzuil op de afdeling

 • Bij aankomt op de afdeling van uw afspraak komt u opnieuw een meldzuil tegen. Hier scant u de QR-code van uw dagticket of e-mailbevestiging. Zo weten wij dat u er bent.
 • U kunt plaatsnemen in de wachtruimte. Wanneer het tijd is voor uw afspraak, haalt de zorgverlener met wie u een afspraak heeft u op.

Afspraak op een buitenlocatie van Gelre ziekenhuizen?

Heeft u een afspraak op een buitenlocatie van Gelre? Dan mag u de QR-code die u ontvangt na het online aanmelden laten scannen bij de balie. Uw gegevens zijn dan direct gecontroleerd en u bent aangemeld. Heeft u niet online ingecheckt en geen QR-code? Dan mag u zich melden bij de balie.

Vragen?

Heeft u vragen over het aanmelden? Er is altijd een vrijwilliger of medewerker in de buurt om u te helpen. 
Meer weten over hoe wij omgaan met uw gegevens? Kijk op de pagina over gegevensbescherming.


Complementary Content
${loading}
Scroll