MS-Centrum Stedendriehoek | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

MS-centrum Stedendriehoek

MS-patiënten uit de regio Stedendriehoek kunnen in de ziekenhuizen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen terecht bij een gespecialiseerd team van zorgverleners.

Onderzoek bij vermoeden van MS

Als uw arts denkt dat u misschien MS heeft, stuur hij of zij u door naar een neuroloog. De neuroloog doet verschillende onderzoeken. Hij of zij bekijkt of er afwijkingen zijn van onder andere reflexen, kracht, gevoel en coördinatie. Daarnaast wordt met een MRI-scan uw zenuwstelsel onderzocht. Soms krijgt u een lumbaalpunctie, waarbij hersenvocht tussen uw rugwervels uit wordt gehaald en onderzocht. In het hersenvocht zitten bij mensen met MS meer witte bloedcellen, eiwitten en antistoffen.

Begeleiding bij het leven met MS

MS heeft een grote invloed op allerlei aspecten van het dagelijkse leven. Patiënten en hun naaste omgeving hebben daarom vaak behoefte aan meer informatie en begeleiding. Als MS-patiënt kunt u gebruik maken van een specifiek verpleegkundig spreekuur over MS. Hier krijgt u deskundige begeleiding van de MS-verpleegkundige.

Uitnodiging

Op 28 mei aanstaande organiseren we een informatieve en feestelijke informatie avond. Klik op de afbeelding om naar de uitnodiging te gaan. Hier leest u meer over deze avond en hoe u zich kunt aanmelden.


Brechtje Jelles, neuroloog

Helaas kunnen we MS nog niet genezen, maar er zijn gelukkig wel steeds betere medicijnen.

De naam Multiple Sclerose is voor veel mensen bekend, maar wat houdt deze ziekte eigenlijk in? “Dat mensen problemen krijgen met lopen, met de coördinatie van armen en benen en met het zien, zijn vaak genoemde symptomen van MS,” vertelt neuroloog Brechtje Jelles van Gelre Zutphen. “Helaas kunnen we MS nog niet genezen, maar er zijn gelukkig wel steeds betere medicijnen.”

 Brechtje Jelles, neuroloog MS-centrum Stedendriehoek

Contact met MS-centrum Stedendriehoek?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 134
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 84 00
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 22
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 0575 - 59 28 14
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll