Hoofdpijncentrum | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Hoofdpijncentrum

Eén op de vijf Nederlanders heeft minimaal een dag in de week hoofdpijn. Het Hoofdpijncentrum onderzoekt en behandelt uw hoofdpijnklachten.

Vrouw met hoofdpijn

Oorzaak van hoofdpijn achterhalen

Hoofdpijn is één van de meest voorkomende redenen om een huisarts te bezoeken. Er zijn veel verschillende vormen en oorzaken van hoofdpijn. Hoofdpijncentrum Zutphen is er voor patiënten die vaak en veel hoofdpijn hebben. We proberen zo goed mogelijk te achterhalen om welke soort hoofdpijn het gaat. Daarna stellen we een behandeladvies op.

Vanuit meerdere kanten bekeken

In het Hoofdpijncentrum werken verschillende zorgverleners samen. Zij stellen ook gezamenlijk vast welke behandeling voor u het meest geschikt is. Het team bestaat uit:
  • een neuroloog/hoofdpijnspecialist
  • een psycholoog
  • een hoofdpijnverpleegkundige
  • een fysiotherapeut
Het Hoofdpijncentrum Zutphen is aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra (VNHC). In Apeldoorn kunt u ook terecht op de Hoofdpijnpoli.

Digitaal hoofdpijndagboek

In de zorg wordt een papieren hoofdpijndagboek gebruikt om een diagnose te stellen bij hoofdpijn. In Gelre ziekenhuizen kunt u nu ook gebruik maken van een digitaal hoofdpijndagboek, in de vorm van een app op uw telefoon. Daarmee heeft u uw hoofdpijndagboek altijd en overal bij de hand. En u heeft zo ook zelf inzicht in de metingen, wat u helpt in het gesprek met uw zorgverlener.

De juiste zorg op de juiste plek

Het digitale hoofdpijndagboek is voor u en voor uw zorgverlener makkelijk en overzichtelijk. En helpt bij het stellen van de juiste diagnose.

In onderstaande video ziet u een korte handleiding van de app voor gebruikers.


Hoe werkt het digitale hoofdpijndagboek?

  • Uw zorgverlener meldt u aan voor de app.
  • U krijgt een e-mail met daarin uw gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u kan inloggen in de app. U logt in met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u per mail ontvangen heeft.
  • Tijdens het opstarten van het dagboek leest u wanneer u kunt starten met het bijhouden van het dagboek.
  • De eerste dertig dagen vult u het dagboek elke dag in in de app. De app geeft u dagelijks een herinnering om het in te vullen. In overleg met uw zorgverlener gaat u na de eerste dertig dagen eventueel door met het bijhouden van het dagboek, dit hoort u tijdens uw eerste afspraak.
  • Tijdens uw eerste afspraak bespreekt uw zorgverlener het digitale hoofdpijndagboek met u. Op basis van uw gegevens stelt de zorgverlener een diagnose en een behandelplan op.

'Het digitale hoofdpijndagboek is een waardevol instrument voor zowel patiënten als zorgverleners.'

"Het stelt ons in staat om een completer beeld te krijgen van de intensiteit en frequentie van de hoofdpijnklachten van de patiënt. Dit helpt ons in het stellen van de juiste diagnose en het opzetten van een behandelplan."  Neuroloog-somnoloog Michel Hoebert

Contact met Hoofdpijn-centrum?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 22
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 592970
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll