Behandeling snurken – Behandelingen | Gelre Ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Openingstijden en bezoektijden Hemelvaart en Pinksteren 2024

Voor meer informatie over openingstijden en bezoektijden tijdens Hemelvaart en Pinksteren: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Behandeling snurken

In veel gevallen heeft snurken te maken met uw levensstijl. Denk aan overgewicht, roken of allergie. Om snurken te voorkomen, moeten eerst deze zaken aangepakt worden. Als dat niet genoeg helpt, onderzoeken de KNO-arts of longarts wat de oorzaak van het snurken is. Op basis daarvan kiezen we een behandeling. Dit is een operatieve behandeling of een niet-operatieve behandeling tegen snurken.

Hoe weet ik welke behandeling het beste helpt tegen snurken?

De keuze of wel of niet te opereren hangt af van de oorzaak van snurken. Als de KNO-arts ziet dat het probleem in uw neus ontstaat, door een opgezwollen, dichtzittende neus of door amandelen, kiezen we voor een operatie. Daarnaast moeten we zeker weten dat u niet lijdt aan bijvoorbeeld slaapapneu. Daar helpt een operatie namelijk niet bij.

 

Wat zijn de mogelijkheden om snurken te verminderen zonder operatie?

Als na onderzoek blijkt dat uw tong de oorzaak is van snurken in de nacht, of dat u slaapapneu heeft, dan is het nodig om uw onderkaak naar voren te zetten. Dit geeft meer ruimte voor uw mond, tong en uw keelholte. Daarvoor krijgt u een antisnurkbeugel aangemeten. Om te zien of de slaapbeugel goed genoeg werkt voeren we opnieuw slaaponderzoek uit.


Welke operaties zijn er mogelijk om snurken tegen te gaan?

Bij sommige mensen heeft snurken een lichamelijke oorzaak: een dichtzittende neus of amandelen die te groot zijn. De KNO-arts bespreekt de verschillende operaties met u:

  • Neus- of keelamandelen verwijderen
  • Uvulo-palato-phargyngo-plastiek (UPPP)
  • Somnoplastiek: gecontroleerde littekenvorming
Complementary Content
${loading}
Scroll