24-uurs-bloeddrukmeting – Onderzoeken | Gelre ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

24-uurs-bloeddrukmeting

Tijdens dit onderzoek wordt uw bloeddruk 24 uur lang gemeten. Zowel overdag als ’s nachts. Op deze manier krijgt uw arts een goed beeld van uw bloeddruk.

Hoe verloopt de 24-uurs-bloeddrukmeting? 

Om uw bloeddruk een dag lang te kunnen meten, krijgt u een mobiele bloeddrukmeter om. Dit is een band om uw arm die is aangesloten op een draagbaar apparaat. Elke 20 minuten wordt de band automatisch opgepompt. Zo wordt uw bloeddruk gemeten. ’s Nachts (tussen 00:00 uur en 07:00 uur) gebeurt dit elk uur. De gegevens worden opgeslagen in het apparaat. Een verpleegkundige op de afdeling hartfunctie doet de bloeddrukmeter bij u om en geeft u uitleg. 

Wat doet u tijdens het onderzoek?

U krijgt een dagboekformulier mee. Daarop vult u in wat u tijdens de dag van de bloeddrukmeting allemaal doet. Ook vult u in welke medicijnen u gebruikt. Dit is belangrijk om te weten, want als u klachten krijgt, kunnen we de oorzaak makkelijker achterhalen. De volgende dag levert u het dagboek in op de afdeling hartfunctie. De verpleegkundige doet bij u de bloeddrukmeter af.

De uitslag

We bekijken de resultaten van de meting en uw arts bespreekt de resultaten met u. 

Complementary Content
${loading}
Scroll