Hormoontherapie bij borstkanker | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Hormoontherapie bij borstkanker

Gelre ziekenhuizen houdt regelmatig een voorlichtingsbijeenkomst over hormoontherapie. Dit is een behandeling die gegeven wordt bij de behandeling en nazorg bij borstkanker.

De bijeenkomst is bedoeld voor patiënten die hormoontherapie krijgen of die binnenkort gaan starten met de therapie en hun naasten. De voorlichting wordt georganiseerd door de gespecialiseerd verpleegkundigen Oncologie en Mamma-poli en verpleegkundig specialisten van de poliklinieken Interne geneeskunde en Chirurgie.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst leggen de verpleegkundigen uitgebreid uit wat hormoontherapie is, waarom het gegeven wordt en wat de bijwerkingen zijn. Ook is er uitgebreid gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wat is hormoontherapie?

Hormoontherapie (eigenlijk anti-hormonale therapie) is een behandeling met medicijnen die gegeven wordt in de behandeling van borstkanker. De medicijnen verlagen de beschikbaarheid van de vrouwelijke geslachtshormonen in het lichaam of gaan de werking ervan tegen. Daardoor wordt de groei en vermeerdering van het aantal kankercellen zoveel mogelijk verhinderd. De borsten hebben geslachtshormonen nodig voor hun groei en ontwikkeling.

De behandeling duurt vaak meerdere jaren en wordt toegepast als toegevoegde behandeling na een operatie om mogelijk achtergebleven kankercellen uit te schakelen.

Data

Kijk in de agenda wanneer de eerstvolgende bijeenkomst is.

Complementary Content
${loading}
Scroll