Verpleegafdeling Verloskunde (H2) Apeldoorn | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Verpleegafdeling Verloskunde (H2) - Apeldoorn

Soms is het voor moeder en/of kind veiliger dat de controles en de bevalling in het ziekenhuis plaatsvinden. Als je in ons ziekenhuis in Apeldoorn wordt opgenomen tijdens jouw zwangerschap, bevalling of kraamtijd, dan verblijf je op de Verpleegafdeling Verloskunde (H2).

Pasgeboren baby Gelre Apeldoorn

Afdeling Verloskunde H2

 • De afdeling bestaat uit 4 verloskamers, 2 geboortesuites en 15 eenpersoonskamers. Jouw partner is gedurende de hele opname 24 uur per dag welkom en kan tegen een vergoeding gebruik maken van een maaltijd.
 • Onze gezinsgerichte zorg en kamers zorgen ervoor dat jij en je partner samen een stap kunnen maken als gezin. Broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook welkom.
 • Lees meer over onze geboortesuites, die wij in samenwerking met het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Apeldoorn hebben ingericht.

Voorbereiding op jouw zwangerschap en bevalling

Wil je meer weten hoe je je kunt voorbereiden op jouw zwangerschap en bevalling? Bekijk dan onze webinars, video's en presentatie.

Voorlichtingsverpleegkundige

Ben je tijdens je zwangerschap onder controle van de gynaecoloog? Dan zie je waarschijnlijk ook de voorlichtingsverpleegkundige. Dit is een gespecialiseerde verpleegkundige, die werkzaam is op de afdeling Verloskunde. De verpleegkundige geeft informatie over jouw zwangerschap, je opname op de afdeling en over je bevalling. 

App BeterDichtbij

Wij melden jou ook graag aan voor de app BeterDichtbij. Dit is een beveiligde app om jou informatie, folders en betrouwbare websites te sturen. 

Bezoektijden

Vaders, broertjes en zusjes zien wij niet als bezoek en zijn dus altijd welkom.
De bezoektijden voor andere bezoekers, vindt u op onze bezoektijdenpagina.

Wil je bevallen in bad? Dat kan op onze afdeling!

Een badbevalling is een bevalling die gedeeltelijk of helemaal in het water plaatsvindt. Al tijdens de ontsluitingsfase kun je in het water gaan zitten. Het warme water zorgt voor ontspanning, wat bevorderlijk is voor het bevallingsproces. Bespreek vooraf met je verloskundige of gynaecoloog dat je graag in bad wil bevallen. Hij/zij zal beoordelen of dit in jouw geval mogelijk en medisch verantwoord is.

Twee 1-persoons bevalbaden
We hebben 2 bevalbaden op de afdeling Verloskunde. Deze kan je niet van tevoren reserveren. Vraag je verloskundige naar de beschikbaarheid wanneer je aankomt op onze afdeling.

Lees hier meer over een badbevalling in onze folder 'Bevalbad' 

Pijnbestrijding tijdens de bevalling middels VR-bril

Er zijn verschillende manieren om met pijn om te gaan tijdens de zwangerschap en bevalling. Naast warmte, houdingen en medicijnen tegen pijn, heeft het Gelre ziekenhuizen ook een nieuwe manier, namelijk de virtual reality bril. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van de VR-bril tijdens de bevalling een positieve invloed heeft op de pijnbeleving. Het gebruik van de VR-bril kan daarnaast leiden tot minder behoefte aan pijnstilling, zoals een ruggenprik of een morfinepompje. Andere voordelen van de VR-bril tijdens bevalling zijn: makkelijk te gebruiken, meer ontspanning en meer behoud van regie over uw bevalling.

Contact met Verpleegafdeling H2 Verloskunde?

 • Ons telefoonnummer: 055 – 581 15 15
  • Spoed? Bel: 055 – 581 15 17
 • Jouw looproute in ons ziekenhuis: 46
  Tip:
  bekijk jouw looproute in beeld ↴

Complementary Content
${loading}
Scroll