Snel-polikliniek Knieklachten | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Snel-polikliniek Knieklachten

Mensen met acute knieklachten kunnen snel terecht op onze Knie-poli. In een versnelde procedure doen we onderzoek, eventueel een MRI en we geven binnen een week uitslag. Bent u bijvoorbeeld op zondag met voetbal door uw knie gegaan? Laat u dan door uw huisarts doorverwijzen naar onze snelpoli Knieklachten.

Hoe verloopt uw bezoek aan onze snelpoli Knieklachten?

  • Uw orthopedisch chirurg vraagt wat uw knieklachten zijn en verricht vervolgens een lichamelijk onderzoek. Relevante gegevens noteert de chirurg in uw dossier en voor de brief aan uw verwijzend (huis-)arts.

  • Is er aanvullend een MRI-onderzoek van uw knie nodig? Dan gebeurt dit in dezelfde week.

  • Besluit u samen met de orthopedisch chirurg tot een kijkoperatie van uw knie (arthroscopie)? Dan kunt u meteen terecht bij het pre-operatieve spreekuur van de anesthesioloog. Dit is de arts die tijdens de operatie de verdoving verzorgt. Bij goedkeuring van de anesthesioloog, wordt u op zeer korte termijn ingepland voor de operatie

Afspraak

Zo verloopt een aanmelding voor onze snelpoli Knieklachten:

  • Uw huisarts verwijst u naar dit spreekuur op basis van de medische indicatie. Hij of zij verstuurt de verwijsbrief naar polikliniek Orthopedische Chirurgie.
  • U ontvangt van ons een bevestiging (brief of telefoontje) met de datum en het tijdstip waarop de orthopedisch chirurg u verwacht. Dit spreekuur is op dinsdag en vrijdag en wordt afwisselend gehouden door al onze orthopedisch chirurgen.
  • Is er nog geen röntgenfoto gemaakt van uw knie? Ga dan een half uur voor uw afspraak bij de orthopedisch chirurg naar onze afdeling Radiologie. Het aanvraagformulier voor het röntgenonderzoek sturen wij mee met de afspraakbevestiging of kunt u tevoren ophalen op de polikliniek.

Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Wacht bij klachten niet te lang en ga naar de huisarts

"Mensen met acute knieklachten kunnen snel terecht op onze kniepoli. In een versnelde procedure doen we onderzoek, eventueel een MRI en we geven binnen een week uitslag. Bent u bijvoorbeeld op zondag met voetbal door uw knie gegaan? Of bent u met skiën gevallen en komt u met een kniebrace weer thuis? Laat u dan door uw huisarts doorverwijzen naar onze snelpoli. Wij doen ons best mensen snel van hun klachten af te helpen. Daarbij is het belangrijk dat mensen niet te lang met klachten door blijven lopen. Dat zien we helaas regelmatig. Een gewricht is dan al flink versleten en herstel duurt dan langer. Wacht bij klachten daarom niet te lang en ga naar de huisarts."

Contact met Snelpoli Knieklachten?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 58
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 59 28 20
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll