Medische Microbiologie en Infectiepreventie | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Medische Microbiologie en Infectiepreventie

In ons laboratorium onderzoeken wij de oorzaken van infecties. Dat kunnen bijvoorbeeld bacteriën, virussen, parasieten of schimmels zijn. Dat noemen wij ook wel micro-organismen. Daarnaast zetten we ons in om infecties te voorkomen. Dat doen we door micro-organismen op te sporen.

Direct naar:

Wat doet ons team Medische Microbiologie en Infectiepreventie?

Ons team Medische Microbiologie en Infectiepreventie behandelt patiënten die bijvoorbeeld een resistente bacterie bij zich dragen. Ook geven we advies en scholing aan medewerkers over hoe zij verspreiding van onder meer bacteriën kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld door het gebruik van handalcohol en specifieke kledingmaatregelen.

Afname en inleveren lichaamsmateriaal

Uw huisarts of behandelend arts is verantwoordelijk voor het bij u (laten) afnemen van lichaamsmateriaal. Zoals bijvoorbeeld weefsel of haar. U kunt zelf bloed laten prikken bij onze prikpunten.
Lees meer over de afname en het inleveren van lichaamsmateriaal

Wat doen we met lichaamsmateriaal?

De arts kan voorstellen om lichaamsmateriaal van u te laten onderzoeken, zoals bloed, urine, of een stukje weefsel. Dit onderzoek gebeurt in het ziekenhuis door de afdelingen Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium, Medische Microbiologie en Infectiepreventie en/of Klinische Pathologie.

Lees verder over nader gebruik lichaamsmateriaal

Complementary Content
${loading}
Scroll