Medische Microbiologie en Infectiepreventie | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Medische Microbiologie en Infectiepreventie

In het laboratorium van Medische Microbiologie en Infectiepreventie van Eurofins Gelre worden de oorzaken van infecties onderzocht. Dat kunnen bijvoorbeeld bacteriën, virussen, parasieten of schimmels zijn. Dat noemen wij ook wel micro-organismen. Daarnaast zetten we ons in om infecties te voorkomen. Dat doen we door micro-organismen op te sporen. Ook geven we advies en scholing aan medewerkers over hoe zij verspreiding van onder meer bacteriën kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld door het gebruik van handalcohol en specifieke kledingmaatregelen.


Direct naar:

Afname en inleveren lichaamsmateriaal

Uw huisarts of behandelend arts is verantwoordelijk voor het bij u (laten) afnemen van lichaamsmateriaal. Zoals bijvoorbeeld weefsel of haar. U kunt zelf bloed laten prikken bij de prikpunten van Eurofins Gelre.

Lees meer over de afname en het inleveren van lichaamsmateriaal

Wat doen we met lichaamsmateriaal?

De arts kan voorstellen om lichaamsmateriaal van u te laten onderzoeken, zoals bloed, urine, of een stukje weefsel. Dit onderzoek gebeurt in het ziekenhuis door de afdelingen Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium en Medische Microbiologie en Infectiepreventie van Eurofins Gelre en/of afdeling Klinische Pathologie.

Lees verder over nader gebruik lichaamsmateriaal

Complementary Content
${loading}
Scroll