Gipskamer | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Gipskamer (Gipspoli)

Het team van de gipskamer behandelt patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Denk bijvoorbeeld aan botbreuken en aan letsels van gewrichtsbanden, spieren en pezen. De gipsverbandmeester kan een gips of tapeverband aanleggen, een wond behandelen of een brace aanmeten. Ook het aanleggen van gipsbroekjes bij baby's met heupdysplasie behoort tot het aandachtsgebied van de gipsverbandmeesters.

Uitleg filmpjes

Nieuwsgierig naar hoe een gips wordt aangelegd of weer verwijderd? Bekijk dan hieronder de filmpjes:

Virtual Fracture Care app

Op de SEH in Apeldoorn en Zutphen bieden wij ‘Virtual Fracture Care’ (VFC). Heeft u een eenvoudige breuk, peesscheur of verzwikking? Dan kunnen wij u direct op de SEH voorzien van alle benodigde informatie over uw hersteltraject. U hoeft dan niet meer na een week terug te komen voor een controle in het ziekenhuis. U krijgt de benodigde informatie, instructies en oefeningen voor uw herstel grotendeels via de Virtual Fracture Care app. Daarnaast ontvangt u ook relevante informatie op papier.

Afspraak

Voor alle behandelingen op de gipskamer heeft u een verwijzing nodig van een medisch specialist, bijvoorbeeld de arts op de Spoedeisende Hulp (SEH). Als de arts op de polikliniek u naar de gipskamer verwijst, proberen wij u tussendoor te helpen. Lukt dat niet, dan krijgt u een afspraak mee.

Neem bij uw bezoek aan de gipskamer uw identiteitsbewijs mee.

Contact met Gipskamer?

door

Onze spreekuren

signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 60
call

Zo bereikt u ons

ma t/m vrijdag: 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 84 93
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 13.00 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 60
call

Zo bereikt u ons

Bel 0575 - 592 946
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Team Gipskamer

De gipskamer bestaat uit een team van zes kundige
en bevlogen collega's, zowel werkzaam in Apeldoorn als in Zutphen. De gipskamer werkt nauw samen met diverse specialismen waaronder Chirurgie, Orthopedie, Plastische Chirurgie, Revalidatie en Reumatologie.

Complementary Content
${loading}
Scroll