Artrose – Aandoeningen | Gelre Ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Artrose

Artrose wordt ook wel aangeduid als gewrichtsslijtage. Het kraakbeen in het gewricht wordt dunner, zachter en brokkelig. Dat leidt tot pijn en stijfheid. Het gewricht kan bovendien minder buigen, draaien of strekken. Soms leidt artrose ook tot ontsteking in de gewrichten. Het komt ook voor bij reuma. Herstel van het kraakbeen is niet mogelijk.

Hoe ontstaat artrose?

Artrose is deels genetisch bepaald. Als het in de familie voorkomt heb je meer kans op artrose. Ook kan het ontstaan door langdurig zware belasting of door een ongeluk(je) in het verleden zoals een botbreuk. Vaak weten we ook niet wat de oorzaak is.

Hoe weet ik of ik artrose heb?

De symptomen van artrose zijn pijn, soms zwelling/ irritatie. Het aangedane gewricht kan stijf worden en soms moeilijk bewegen. Om de diagnose artrose te stellen zal de orthopedisch chirurg het gewricht beoordelen middels onderzoek en een röntgenfoto.

Er is artrose bij mij geconstateerd, wat nu?

Als er artrose/ slijtage is geconstateerd. Zal een behandeling ingesteld worden door de orthopedisch chirurg: Deze behandeling kan bestaan uit pijnstilling, fysiotherapie, injectie(s) of een chirurgische behandeling, afhankelijk van de ernst van de klachten en de mate van artrose.

Complementary Content
${loading}
Scroll